Wijngaard van broertjes uit de polder

De broers Atze en Sanne Zwirs zijn gek op wijn! Heerlijk om te drinken, nog veel leuker om te maken. De wijnen dragen de namen van de kinderen.  De wijngaard ligt op een half uur rijden van Amsterdam met de Schermer en Heerhugowaard aan haar zij en het authentieke dorpje Oterleek in de rug. Sluit je ogen, proef de liefde, passie en geniet ♥

Sanne Zwirs van Zwirs wijnenHet verhaal

In 2003 plantten de Amsterdamse broers Atze en Sanne Zwirs de eerste druiven op de boerderij grond van hun grootvader. Met behulp van familie en vrienden  groeide de wijngaard uit tot een succes, inmiddels bestaat de wijngaard uit 1,2 hectare met meer dan 5000 planten. In de zomer van 2014 is het proeflokaal op de wijngaard opgeleverd en werd de wijngaard een populaire bestemming voor rondleidingen en proeverijen. De wijnen wonnen sinds 2012 al verschillende prijzen bij de Nederlandse wijnkeuringen.

​Het product

Wijn maken is een ontzettend mooi en veelzijdig proces. Geen dag is hetzelfde en elk seizoen is anders. De gemene deler hierin is het toewerken naar een zo bijzonder mogelijke wijn en de lat nog weer iets hoger te leggen dan het jaar daarvoor om de wijn verder te perfectioneren. Het mooie en betoverende van wijn is dan ook juist dat geen wijn hetzelfde is, en dat achter elke wijn een verhaal schuilgaat.

Het verhaal van de wijnmaker, maar ook het verhaal van de bodem, van de klimaatomstandigheden van dat jaar. Wanneer wij een fles wijn drinken, proberen we ons voor te stellen hoe de omstandigheden van dat jaar waren, wat er zich afspeelde in de geschiedenis en wie de mensen waren die de wijn maakten. Het wijn maken begint in de wijngaard. Het gevoel van pionieren, eigenwijs zijn, je eigen paradijsje creëren. Je moet voelen wat de plant voelt, denken wat de plant denkt, soms moet je haar een beetje uitdagen waardoor ze iets harder haar best doet en haar druiven net die extra lekkere smaak krijgen.

De wijnen van Zwirs zijn verkrijgbaar bij onze andere Jeelink partner Jumbo Monique in Heerhugowaard. Regionale ondernemers steunen elkaar.

Wil je meer weten? Kijk op www.zwirs.com