zuivelinnenHoe is Zuivelinnen Zuidermeer ontstaan?

Zuivelinnen is in eerste instantie ontstaan door de komst van onze Jersey-koeien. Zij geven vettere- en eiwitrijkere melk waardoor het zelf verzuivelen interessant werd omdat we anders zijn dan anderen. De zuivel is extra vol en romig en dit is uniek. Daarnaast wilden we de burger meer verbinden met de boer. Het imago/stereotype van de boer veranderen, zodat de burgers meer inzicht hebben hoe het er aan toe gaat op een boerderij. We merkten dat daar interesse voor was en dat er steeds meer vraag kwam naar boeren-producten van eigen erf. Ook was het een leuke tweede tak bij onze boerderij waardoor ik mijn eigen inkomen kan vergaren en tevens thuis zijn bij de kinderen. Inmiddels is het echt wel een passie en een kindje voor me geworden.

 

Duurzaamheid

Bij ons is duurzaamheid dagelijks aan de orde. We werken middels een korte keten, dit betekent dat de melk niet van het bedrijf af gaat maar op eigen erf wordt verwerkt en verkocht.

 

Op welke manier voelen jullie je verbonden met Jeelink?

Ons bedrijf voelt zich verbonden met Jeelink omdat we werken met dezelfde kernbegrippen. Wij verkopen onze producten ook met het verhaal van; vitaliteit. Zuivelproducten in de supermarkt bevatten veel minder voedingsstoffen. Dit is er door allerlei processen als homogeniseren, centrifugeren, hoog pasteuriseren e.d. uit gehaald. Dit betekent dat er minder essentiële bouwstoffen in zitten en je dus telkens meer moet eten om een voldaan/voedzaam gevoel te hebben. In onze zuivel van Zuivelinnen zitten alle goede bouwstoffen nog, het is allemaal volvet en daardoor zit je sneller ‘vol’. Je hoeft er dus minder van te nemen. Dit betekent automatisch dat je ook minder afval te verspillen hebt. Onze zuivel zit in glazen flessen en potten, je betaald iets meer maar je hebt minder nodig.

zuivelinnen productenDaarnaast staan wij ook voor Ciculair omdat we werken middels een kringloop en korte keten. Onze koeien lopen buiten in ons eigen land, hier komt de mest op van de koeien zodat het gras weer groeit. Dit gras maaien we en voeren we de koeien van. We zorgen voor een consistent rantsoen met voldoende eiwitten zodat de koeien een consistente samenstelling van de melk hebben. Wij kunnen hier alle weken dan weer eiwitrijke, volle, zuivelproducten maken van hoge kwaliteit.

Daarnaast staan wij voor social care. Middels het boerderijwinkeltje heb ik dagelijks contact met mijn klanten. Onlangs is er een rustpunt geopend waardoor fietsers een kopje koffie/thee kunnen zetten en op de picknickbank buiten kunnen nuttigen. We zijn voornemens een grote boerenlandwinkel te openen, aankomend najaar beginnen we aan de verbouwing hiervan. Daar wil ik graag een terras bij met bediening van koffie/thee/fris/gebak en jersey-ijs. En rondleidingen geven op onze boerderij zodat burgers kunnen zien hoe het reilt en zeilt op een boerderij van gras tot zuivel in het glas :).

Jeelink is een prachtig platform waarbij ik me dus graag aansluit.

Meer weten over Zuivelinnen Zuidermeer? Bekijk hun website!