Zuivelinnen en Jeelink

 In Blogpost

Zuivelinnen Zuidermeer voelt zich verbonden met Jeelink omdat ze werken met dezelfde kernbegrippen. Ze verkopen hun producten ook met het verhaal; vitaliteit. Zuivelproducten in de supermarkt bevatten veel minder voedingsstoffen. Dit is er door allerlei processen als homogeniseren, centrifugeren, hoog pasteuriseren en dergelijke uitgehaald. Dit betekent dat er minder essentiële bouwstoffen in zitten en je dus telkens meer moet eten om een voldaan/voedzaam gevoel te hebben. In de zuivel van Zuivelinnen zitten alle goede bouwstoffen nog, het is allemaal volvet en daardoor zit je sneller ‘vol’. Je hoeft er dus minder van te nemen. Dit betekent automatisch dat je ook minder afval te verspillen hebt. De zuivel van Zuivelinnen zit in glazen flessen en potten, je betaald iets meer maar je hebt minder nodig.

Daarnaast staan ze ook voor Circulair omdat ze werken middels een kringloop en korte keten. Hun koeien lopen buiten in het eigen land, hier komt de mest op van de koeien zodat het gras weer groeit. Dit gras maaien ze en voeren ze de koeien van. Ze zorgen voor een consistent rantsoen met voldoende eiwitten zodat de koeien een consistente samenstelling van de melk hebben. Ze kunnen hier alle weken dan weer eiwitrijke, volle, zuivelproducten maken van hoge kwaliteit.

Zuivelinnen staat ook voor social care. Middels het boerderijwinkeltje heeft Marissa dagelijks contact met haar klanten. Onlangs is er een rustpunt geopend waardoor fietsers een kopje koffie/thee kunnen zetten en op de picknickbank buiten kunnen nuttigen. Ze zijn voornemens een grote boerenlandwinkel te openen. Daar wilt ze graag een terras bij met bediening van koffie/thee/fris/gebak en jersey-ijs. En rondleidingen geven op de boerderij zodat burgers kunnen zien hoe het reilt en zeilt op een boerderij van gras tot zuivel in het glas.

Recommended Posts