zuiderzeeboerderijwinkelGraag stellen wij Zuiderzeeboerderijwinkel voor als trotse nieuwe partner van Jeelink!

Erik en Marleen zijn bevlogen ondernemers die graag op een verantwoorde manier voedsel willen produceren en daarin de consument en burger willen meenemen.

Bij de kennismaking met Jeelink viel ons op dat onze passie voor een gezond, gezamenlijk en duurzaam leven, volledig overeenkwam met de 3 pijlers van Jeelink. Partner worden was dan ook een vanzelfsprekendheid.

In 2016 hebben Erik en Marleen de stoute schoenen aangetrokken en zag Zuiderzeevarken in Wijdenes het levenslicht. Een boerderij met een stal waarin varkens van een goed leven genieten: veel ruimte en licht, met liefde verzorgd, naar hartenlust wroeten en heerlijk luieren op een zachte bedding van stro en zaagsel. En dat proef je!

Dit pure, mooie en eerlijke product dat zeer smaakvol is, mag niet ontbreken in de keuken van liefhebbers van (h)eerlijk eten. Steeds meer mensen wilde de varkens bezoeken en vlees kopen. Daarom zijn we in 2018 gestart met een kleine ontvangst- en verkoopruimte. Al snel groeide we uit ons jasje en hebben we sinds 2020 de eerste echte boerderijwinkel van de gemeente Drechterland met een uitgebreid assortiment van ook lokale producten. Ook de boerderij ontwikkelt zich verder en is inmiddels een beleving op zichzelf. De Hereford koeien varkensClara en Belle, de landgeiten, schapen, pauwen en kippen kijken altijd weer uit naar de bezoekers.

Duurzaamheid betreft ook verantwoord omgaan met energie. Onze varkens verwarmen met hun lichaamswarmte zelf de stal. Met een warmtewisselaar wordt de buitenlucht door de lucht uit de stal voorverwarmd en bespaart daarmee veel energie. Ook liggen er 564 (!) zonnepanelen op het dak van de stal. Veel te veel voor alleen onze boerderij en daarom kan iedereen via energiebedrijf Van de Bron elektriciteit van onze zonnepanelen kopen. Hoe mooi is het om op die wijze verbonden te zijn?