ZADENCRACKERS MET EIERSALADE
EIERSALADE
– 6 GEKOOKTE EIEREN
– ½ PREI
– 2 EL VOLLE MAYONAISE
– 1 TL MOSTERD
– 1 TL KERRIEPOEDER
– 1 TL PAPRIKAPOEDER
– ZOUT EN PEPER NAAR SMAAK
ZADENCRACKERS
– 75 GR POMPOENPITTEN
– 75 GR ZONNEBLOEMPITTEN
– 35 GR GEBROKEN LIJNZAAD
– 35 GR SESAMZAAD
– 35 GR AMANDELMEEL
– EI
– 2 EL OLIJFOLIE
OPTIONEEL:
– 4 STUKS GEDROOGDE
ZONTOMATEN
– 1 TL OREGANOKRUIDEN
– 2 EL GERASPTE KAAS
CRACKERS
– Verwarm de oven tot 160 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
– Combineer alle ingredienten in een kom en roer dit goed door elkaar.
– Spreid het mengsel uit over de bakplaat in de vorm van een rechthoek met een dikte van 5mm en druk stevig aan.
– Bak de crackers in 35 minuten knapperig. Je kunt de crackers na 20 minuten omdraaien. Laat de crackers afkoelen en bewaar ze in een afgelosten bakje.
EIERSALADE
– Pel de eieren en prek ze fijn met een vork in een kom.
– Snij de prei in dunne ringetjes en meng ze bij de geprakte eieren.
– Meng de mayonaise, mosterd en de kruiden bij de prei en eieren en meng dit allemaal goed door elkaar.