EiersaladeZADENCRACKERS MET EIERSALADE

EIERSALADE

– 6 GEKOOKTE EIEREN

– ½ PREI

– 2 EL VOLLE MAYONAISE

– 1 TL MOSTERD

– 1 TL KERRIEPOEDER

– 1 TL PAPRIKAPOEDER

– ZOUT EN PEPER NAAR SMAAK

 

ZADENCRACKERS

– 75 GR POMPOENPITTEN

– 75 GR ZONNEBLOEMPITTEN

– 35 GR GEBROKEN LIJNZAAD

– 35 GR SESAMZAAD

– 35 GR AMANDELMEEL

– EI

– 2 EL OLIJFOLIE

 

OPTIONEEL:

– 4 STUKS GEDROOGDE

ZONTOMATEN

– 1 TL OREGANOKRUIDEN

– 2 EL GERASPTE KAAS

 

CRACKERS

– Verwarm de oven tot 160 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

– Combineer alle ingredienten in een kom en roer dit goed door elkaar.

– Spreid het mengsel uit over de bakplaat in de vorm van een rechthoek met een dikte van 5mm en druk stevig aan.

– Bak de crackers in 35 minuten knapperig. Je kunt de crackers na 20 minuten omdraaien. Laat de crackers afkoelen en bewaar ze in een afgelosten bakje.

 

EIERSALADE

– Pel de eieren en prek ze fijn met een vork in een kom.

– Snij de prei in dunne ringetjes en meng ze bij de geprakte eieren.

– Meng de mayonaise, mosterd en de kruiden bij de prei en eieren en meng dit allemaal goed door elkaar.