WITLOFBOOTJES MET SARDIENTJES

Bereidingstijd : 15-30 minuten

Sardientjes uit blik zitten vol gezonde proteïnen en zijn rijk aan ontstekingsremmende omega 3-vetten. De zoute sardientjes en kappertjes zijn in dit recept de perfecte tegenhangers van de frisse smaken van peterselie, granaatappelpitjes en knapperige witlofblaadjes.

Witlof heeft veel gezondheidsvoordelen, het kan helpen bij de spijsvertering, bacteriële infecties en kan bevorderlijk zijn voor het immuunsysteem.

INGREDIËNTEN

– 2 STRONKJES WITLOF

– 1 HANDVOL PETERSELIE

– 2 BLIKJES SARDIENTJES (IN OLIJFOLIE)

– 2 EL KAPPERTJES

– 1 KLEIN BLIKJE TOMATENPUREE

– ZOUT NAAR SMAAK

– PEPER NAAR SMAAK

 

TOPPING

– 5 EL GRANAATAPPEL PITJES

(VOORVERPAKT OF ONTPIT EEN

GRANAATAPPEL)

 

BEREIDING

– Snijd de bruine ‘voetjes’ van de witlof, zo kun je de blaadjes (bootjes) er makkelijk afhalen.

– Snijd de peterselie fijn. Mix met een vork de sardientjes (inclusief olijfolie uit de blikjes) en de overige ingrediënten (behalve de granaatappelpitjes).

– Schep ongeveer 1 eetlepel van het mengsel in elk witlofbootje en garneer met granaatappelpitjes.