Wijngaard Noordland: voor duurzaam geproduceerde wijn

Wijngaard Noordland is een bedrijf dat ca. 12,5 jaar terug is ontstaan uit een de hand gelopen hobby. Door het enthousiasme en de voorkeur voor het drinken van heerlijke wijnen ontstond een wijngaard in Heerhugowaard Noord. Het perceel bestaat uit een oppervlakte van ca. 1 ha. groot waarvan een 0,5 ha aangeplant is met wijnstokken. Het onderhouden van de wijngaard doet Johan Stoop in eigen beheer met ondersteuning van vrouw Trudy en zoon Ruben. Het wijn maken geschiedt gezamenlijk met een andere wijngaard in Langedijk.

Trudy en Johan Stoop van Wijngaard Noordland

Trudy en Johan Stoop van Wijngaard Noordland

Wat doet Wijngaand Noordland?

Wijngaard Noordland produceert volle fruitige wijnen op een natuurlijke duurzame manier. In het assortiment van wijnen wordt een terras en een witte tafelwijn (Blanc du Nord) geproduceerd. Deze zijn vol/droog met een tropisch/aromatisch karakter. De rode wijn bestaat uit een fruitige en een op jaar extra gelegen rode wijn op het eiken houten vat (Rondo du Nord-fruitig-eiken). Tevens (indien het jaar het toelaat) wordt d.m.v. een voorpluk een droge rosé’ gemaakt. Naast deze wijnen worden ook nog 2 half zoete sprankel wijnen gemaakt (wit en rosé’). Deze wijnen vinden gretig aftrek bij diverse winkels en particulieren in de wijde omgeving. De wijnen worden mede samengesteld met ondersteuning van oenoloog Stan Beurskens. Op diverse keuringen zijn deze wijnen dan ook al menigmaal in de prijzen gevallen.

Partner van Jeelink

Jeelink is een formule die de producent en consument dichter bij elkaar brengt. Als producent willen wij verantwoordelijk bezig zijn met de natuur en dit uitstralen en communiceren naar de eindgebruiker. Wijngaard Noordland werkt dan ook met effectieve micro organismen (EM) om het bodemleven zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Voordeel van dit alles is dat de aangebrachte organische meststoffen over een langere periode opneembaar zijn voor de planten. Tevens komt de bodem beter in balans waardoor de benodigde spoorelementen beter ter beschikking komen voor de plant. Hierdoor is de plant minder ziektegevoelig tijden de groei, met uiteindelijk een beter kwalitatief product.

Wil je meer weten? Kijk op www.wijngaardnoordholland.nl