Westfriese Bibliotheken zijn buitenlui partner van Jeelink

De Westfriese Bibliotheken zijn een bibliothekengroep met locaties verspreid over heel West-Friesland. Je denkt bij ons waarschijnlijk vooral aan boeken lenen, maar we organiseren ook een breed scala aan activiteiten rond taal, cultuur en digitale vaardigheden. Dat doen we voor iedereen, van 0 tot 100 jaar en ouder, lid of geen lid.

team Westfriese Bibliotheken, partner van Jeelink

Het programmateam van de Westfriese Bibliotheken

Wat doen de Westfriese Bibliotheken?

We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan blijven doen in een maatschappij die continu in beweging is. Dat begint met basisvaardigheden zoals lezen en schrijven. Maar ook digitale vaardigheden zijn noodzakelijk, nu we steeds meer zelf online moeten regelen. En cultureel inzicht helpt je bepalen hoe je in de samenleving staat: waar kom je vandaan, waar wil je naar toe en wat heb je nodig?

In samenwerking met onderwijs helpen we de jeugd deze basis te leggen. Maar de technologische en maatschappelijke ontwikkelingen die elkaar steeds sneller opvolgen, vragen dat we na onze schoolperiode mee blijven bewegen. Bij de bibliotheek kun je je ontwikkelen in je eigen tempo, op je eigen niveau en in contact met anderen. Op het gebied van taal, computer, cultuur, algemene kennis en zelfkennis. Het plezier van leren staat voorop. Onze werkdag is geslaagd als onze bezoekers hebben kunnen ontdekken, ontmoeten, ontwikkelen en ontspannen.

Ontdek en ontmoet bij de Westfriese Bibliotheken

Waarom partner van Jeelink?

Door de kracht van samen kunnen we verbindingen leggen en elkaar versterken. Zo effenen we paden voor inwoners om zich te blijven ontwikkelen ten behoeve van hun zelfredzaamheid, welzijn en levensgeluk. Naast zakelijke partners zijn we trots op de meer dan 220 inwoners die vrijwillig hun kennis en kunde bij ons inzetten om anderen te helpen en tegelijkertijd zichzelf te ontwikkelen: de bibliotheek voor en door elkaar.

Eigenlijk is onze uitleen van boeken van oudsher al een schoolvoorbeeld van ‘circulair’, ver voordat duurzaamheid op de agenda kwam. Daarnaast bieden we open huiskamers in heel West-Friesland, waar iedereen welkom is om aansluiting te houden op verleden, heden en de toekomst. Een plek vlakbij huis waar je goed kan zorgen voor jezelf en voor elkaar. Zo zijn we een verrassende en tegelijkertijd heel logische partner in Jeelink.

Voor meer informatie: www.westfriesebibliotheken.nl