5 vragen aan Buitenluipartner Burg Group

 In Blogpost

Wat doet Burg Group?

Burg Group produceert op 6 vestigingen in Europa natuurazijn en siroop. Tevens maken wij op meerdere vestigingen schoonmaakazijn, zodoende hebben wij drie “productgroepen” waarmee wij de Food retail in Europa bedienen. Overigens leveren wij ook voedingsazijn aan industriele klanten die het verwerken in hun eindproduct, je kunt hierbij denken aan de conservenindustrie of sausfabrikanten. Leuk detail, in een kuipje mayonaise van McDonald’s zit azijn van Burg Group.

Wij ondernemen met zo’n 270 collega’s op een zo duurzaam mogelijke manier, dit zit overduidelijk in ons DNA en proberen met veel tijd en aandacht onze duurzaamheidsvisie te blijven delen.

 

Waarom Jeelink?

De afgelopen jaren hebben wij veel duurzame keuzes gemaakt. Wij delen daarom graag onze kennis met de partners van Jeelink.

 

Van welke producten is volgens Burg Group de houdbaarheid verstreken?

Producten met een “negatieve” druk op de Co2 footprint zullen sneller moeten worden verduurzaamd. Het onderdeel van verpakking is belangrijk (en zichtbaar), echter is de inhoud niet zo belangrijk en worden vaak geur-, kleur- of smaakstoffen toegevoegd die niet goed zijn voor mens en milieu.

Burg Group introduceert vanaf week 11 een 100% natuurlijk en duurzaam nieuw merk in de Nederlandse markt. Alle producten hebben natuurazijn als basis en worden verpakt in een 100% transparante gerecyclede fles (die wij zelf blazen). De naam van ons nieuwe merk is Vintastic en is – vrijwel – in iedere supermarkt verkrijgbaar.

 

Hoe ziet een mooiere wereld er voor Burg Group uit?

Wij proberen met het maken van onze keuzes de wereld smaakvoller, lekkerder en schoner te laten zijn. Als je producten bijdragen aan een betere wereld dan mag je hier trots op zijn en dit uitdragen naar buiten!

 

Hoe voegt Burg Group toe aan de pilaren van Jeelink?

Binnen de pilaar “circulariteit” heeft Burg recent met andere buitenlui een waardevol “framework” opgeleverd waar iedere partner zijn eigen manier van circulariteit kan verduidelijken. We hebben getracht om op deze manier meer structuur te geven aan de pijler circulariteit zodat Jeelink voor ons nog meer waarde krijgt.

Recommended Posts