vijf vragen aan Amarant Bakkers

 In Nieuws

Wat doet Amarant Bakkers

Amarant Bakkers is een organisatie met verschillende bakkerijen. In de bakkerijen bakken wij dagvers brood en specialiteiten. Dit doen we voor verschillende supermarkten. Onze missie is dan ook ‘Wij maken onze klanten groot met brood’.

Waarom Jeelink?

Er was al een lijntje tussen Johan Pater en Monique Ravenstijn omdat ze elkaar vonden in hetzelfde gedachtegoed. De visie van Jeelink en Amarant Bakkers passen erg bij elkaar. Ook willen we graag andere bedrijven inspireren met onze ideeën, en natuurlijk ook geïnspireerd worden van anderen.

Waarvan is volgens Amarant Bakkers de houdbaarheidsdatum verstreken?

De houdbaarheidsdatum is verstreken van de kiloknallers op vlees en producten met vele lagen verpakkingsmateriaal. Het zou sowieso goed zijn als we met z’n allen wat minder vlees gaan eten.

Hoe ziet een mooiere wereld er volgens Amarant Bakkers uit?

Het zou mooi zijn als mensen die brood eten, weten waar het vandaan komt. Dat ze bewust worden over de keten die het afgaat. Ook zien we graag dat mensen meer bewustzijn krijgen over de seizoenen en daarbij inspelen op de producten. Dus dat mensen eigenlijk wat dichter bij de natuur staan en het mooie van de natuur ook op hun bord ervaren.

Amarant Bakkers heeft het project Graanschap lopen, dit is een project waarbij brood met uitsluitend Nederlandse tarwe gemaakt wordt. Het gaat van akker, via de molen naar de bakker en het bord. Korte ketens noemen we dat.

Kinderen zijn de toekomst omdat?

Amarant Bakkers is een familiebedrijf, dus de kinderen kunnen het bedrijf voortzetten. Kinderen zijn puur en denken groot, ze zijn nieuwsgierig en hebben andere inzichten, volwassenen kunnen hier nog veel van leren.

Recommended Posts