Van niets naar iets!

 In Blogpost

Even voorstellen…

Mijn naam is Wilma Roosloot en met mijn bedrijf Budgeteffect zet ik mij samen met mijn team in als budgetcoach om te zorgen voor evenwicht in de financiën. 

In deze column die ‘Van niets naar iets’ heet zal ik aan de hand van tips en trucs zorgen dat je van niets ‘iets’ kunt maken! Dit keer met het oog op de feestdagen.

  • Het lijkt wat aan de vroege kant, maar als je wilt besparen op voeding dan kun je er niet vroeg genoeg bij zijn. Dit is de maand waarin je alvast kunt bedenken wat je wilt koken met de feestdagen en dat zonder stress! Als het menu is samengesteld kun je op de aanbiedingen letten en zo de boodschappen halen met langere houdbaarheidsdatum of wat in de vriezer kan. Vlak voor de feestdagen hoef je dan alleen nog versproducten te kopen. Op deze manier bespaar je geld, tijd en stress!
  • Hoe simpel het ook klinkt, maak thuis een boodschappenlijstje en wijk hier niet van af. Zorg dat je weet hoeveel geld je kan gebruiken als ‘huishoudgeld’. Neem dit geld contant op of zorg voor een aparte huishoudgeldrekening (gratis bij de meeste banken). Contant geld is zichtbaar (bijvoorbeeld iedere week € 100,- ). Heb je een week iets over dan kan dit bij de volgende opname van € 100,-.  De ene week zal het uitgavebedrag iets hoger zijn, de andere week iets lager. Wat ook veel scheelt in uitgaven? Ga als het even kan zonder kinderen boodschappen doen! De verleiding om toch dat extra in het boodschappenwagentje te doen als ze erom vragen is groot. Zijn ze er niet bij is dit ook niet aan de orde.
  • Cadeautjes kunnen flink oplopen in bedragen. Hier een tip voor cadeaupakket met de feestdagen onder €10,-. In december zijn er altijd kistjes mandarijnen in de aanbieding te koop. Koop een kistje mandarijnen, een fles glühwein, speculaaspop, chocoladeletter of kerstkransjes met iets van chocolade. Maak hier met een grote strik een pakket van en je hebt een leuk en betaalbaar cadeau. Succes gegarandeerd.
  • Stap op de fiets, maak op een nog niet bekende plek een wandeling en drink bij thuiskomst een warm kopje koffie, thee of misschien wel chocolademelk. Sluit af met een spelletje of haal herinneringen op met een fotoboek.

Bij deze wensen wij jullie een (financieel) gezond 2022 toe! Een hele fijne tijd gewenst, maak herinneringen en tot de volgende keer!

Recommended Posts