Social Care

Ik zorg graag. Graag voor mijn omgeving, voor jou en voor mijzelf. Dat laatste is vaak ontzettend lastig en toch maak ik hier mee het verschil. Ik ben jij, jij bent mij, samen zijn we de maatschappij, doe jij mee?

Verliefd zijn op jezelf

Social care, het samen doen, voor elkaar zorgen vanuit je eigen kern is heel gezond. Zorg je voor iemand en verlang je stiekem naar de waardering van die gene of de buitenwereld dan is deze ongezond. Het meesten van jezelf houden is een pre, want uiteindelijk moet je het met jezelf het langste volhouden.

Juist het leren van anders kiezen maakt dat we andere uitkomsten mogen omarmen en deze andere uitkomsten genereren weer andere vraag en zou niet juist hierdoor werkelijke verandering tot stand gaan komen? Gedragen door en ontstaan vanuit de roep van de burger.

Je verantwoording nemen

Social Care, het vanuit een andere hoek aanvliegen van maatschappelijke vraagstukken. Hoe anders gaat het zijn als we mensen die nu naast de samenleving staan niet meer labelen als de doelgroep. Maar ze zien als de volwaardige mensen als ze zijn. Het omdenken van maatschappelijke vraagstukken als dit maakt kansen zichtbaar.

Social Care het bewustmaken waarom persoonlijk leiderschap maakt dat je een gelukkig, rijk en waardevol leven leidt. Dat juist dan je vanuit de eigen overvloed en waarde mag delen. Gelijk zijn aan elkaar, elkaar horen, zien en erkennen maakt dat we verdraagzaam naar elkaar kunnen zijn en maakt dat er vrede komt in ons leven, we niet meer hoeven vechten maar praten, om vanuit daar schouder aan schouder te bouwen aan een gezond leven. Op naar een inclusieve samenleving. En als we hier nu eens op heel jonge leeftijd mee gaan beginnen hoe anders groeien onze kinderen dan wel niet op.

Jeelink en haar sociale cafés

Middels sociale cafés op diverse vindplaatsen als vb de golfbaan, de boerderijwinkel of de supermarkt gaan we in gesprek, houden we lezingen, geven we workshops maar bovenal zoeken we de verbinding. De verbinding tussen oud en jong, arm en rijk. Om zo gezamenlijk te komen tot constructieve maatschappelijk breed gedragen oplossingen. We leggen de verantwoording neer waar het hoort en samen maken we het verschil.