hummusRIJSTWAFELS MET ZELFGEMAAKTE HUMMUS

RECEPT VOOR EEN BASIS HUMMUS

– 225 G GEKOOKTE KIKKERERWTEN

– 2 TENEN KNOFLOOK

– 1 ½ EL TAHIN (=EEN PASTA GEMAAKT VAN SESAMZAADJES)

– 2 EL OLIJFOLIE

– CIRCA 5 EL KOOKVOCHT; OF NAAR WENS

– 1 ½ EL CITROENSAP

– 1 TL KOMIJN, GEMALEN

– VERSE PEPER EN HIMALAYAZOUT, NAAR SMAAK

– 1 GEKOOKT EI

– ½ AVOCADO

– 4 RIJSTWAFELS

 

VOOR DE GARNERING

– OLIJFOLIE

– (GEROOKTE) PAPRIKAPOEDER

– TUINKRUIDEN

Optionele extra smaakmakers/garnering: harissa, pesto, kerrie en fijngesneden tuinkruiden (bijv. peterselie, bieslook, dille)

 

– Laat de kikkererwten uitlekken en bewaar het kookvocht.

– Maak de knoflooktenen schoon en snijd ze in grove stukken.

– Doe alle ingrediënten in de kom van je staafmixer of keukenmachine. Mix goed door tot het een smeuïge massa is.

– Proef en maak eventueel verder op smaak met komijn, peper en Himalayazout.

– Maak overheerlijke hummus varianten door bijvoorbeeld harissa, pesto of tuinkruiden naar smaak toe te voegen.

– Smeer de rijstwafel in met hummus en leg hier een plakje ei en avocado op.