Partnerschap van Stoer met Jeelink

 In Blogpost

Stoer Food Factory is een Alkmaars horeca- en cateringbedrijf met sociale en duurzame ‘No Waste’-inslag. Stoer gebruikt overgebleven producten van onder meer Jumbo Monique om de mooiste gerechten te bieden aan een zo breed mogelijke doelgroep. Daarnaast werken bij Stoer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen zo de kans om hun talenten te ontdekken, in te zetten en verder te ontwikkelen. Stoer is onlangs een partnerschap aangegaan met Jeelink. Dit om samen met andere organisaties beter en sneller gemeenschappelijke doelstellingen kunnen realiseren. Wat betekent het partnerschap van Stoer precies? Wat zijn eigenlijk de overeenkomsten in visie tussen Stoer en Jeelink?

Samenwerking

Gelukkig is Stoer Food Factory niet de enige organisatie die denkt en handelt vanuit het No Waste-principe en een sociale, inclusieve manier van ondernemen. Verschillende mensen en uiteenlopende ondernemingen snappen dat een nieuwe economie nodig is en hebben hier interessante ideeën over. Stoer zoekt daarom actief naar partners met een gedeelde visie om zoveel mogelijk maatschappelijke impact te kunnen maken.

Wil je dit soort samenwerking handen en voeten geven, dan kom je al snel terecht bij Jeelink, ondervond ook Stoer. Onder de drie noemers Boeren, Burgers en Buitenlui gaat Jeelink een partnerschap aan met organisaties en personen die op het gebied van vitaliteit, social care en circulariteit doelen en waarden delen. Concerns kunnen zich aansluiten onder de noemer Buitenlui, terwijl iedereen zich ook individueel aan kan sluiten onder de noemer Burgers. Stoer is als kleinere onderneming met Jeelink een partnerschap aangegaan onder de noemer Boeren en is daar bijzonder blij mee en trots op.

Jeelink

De overeenkomsten in doelstellingen met Jeelink zijn duidelijk. Tenslotte maakt ook Jeelink zich hard voor gezonde, duurzame voeding en circulaire productie. Net als Stoer wil Jeelink bovendien sociaal verbindend zijn en zorgen dat niemand aan de kant hoeft te staan, dat iedereen zijn of haar talenten optimaal kan ontwikkelen. Stoer en Jeelink hebben daarnaast allebei als doel om tegen 2030 de afvalproductie aanzienlijk te beperken door middel van preventie, vermindering, recycling en hergebruik. Het ‘redden’ van maaltijden door producten van Jumbo over te nemen die anders misschien worden weggegooid, is hier natuurlijk een mooie stap in.

Wat verder meegenomen is: Jeelink en Stoer geloven allebei erg in samenwerking om deze doelen gerealiseerd te krijgen. In het kader van duurzaamheid en inclusie organiseert Jeelink al verschillende evenementen en heeft Jeelink diverse connecties. Dit is een uitgelezen kans Stoer om via Jeelink elkaar op te zoeken en daadwerkelijk de samenwerking met elkaar aan te gaan.

Doel van het partnerschap

Samen met de andere partners wil Stoer graag bijdragen aan het uitwisselen van ideeën en het verhaal van sociaal ondernemerschap en circulariteit naar buiten brengen. Ook voor Jeelink is een organisatie als Stoer heel waardevol. Per slot van rekening is Stoer bij uitstek een organisatie die concreet laat zien dat ondernemen met een duurzame, sociale grondslag daadwerkelijk mogelijk is.

Maar ook laat Stoer zien wat de waarde van samenwerking is. Jumbo Monique, eveneens partner van Jeelink, voorziet Stoer in overgebleven producten om mooie gerechten van te maken en in een composteermachine zodat Stoer al het GFT-afval kan composteren. Voor slechts 2 euro kunnen mensen eenmalig een emmer kopen, waarmee ze vervolgens onbeperkt compost kunnen ophalen.

Wie weet bovendien wat de toekomst nog brengt? Wie weet hebben andere bedrijven die aanhaken bij Jeelink ook overschotten waar Stoer lekkere dingen van kan gaan maken. Verder zou bijvoorbeeld door verschillende partners van Jeelink een logistieke keten kunnen worden opgezet. Producten en overschotten van de partners zouden zo optimaal uitgewisseld en al dan niet in nieuwe vorm op de markt gebracht kunnen worden. Het zijn nu nog slechts ideeën, maar Stoer en de andere Jeelink-partners hebben afzonderlijk al bewezen dat er veel kan en dat er nog meer kan via samenwerking.

Recommended Posts