samen leggen we de link

Met hulp van lokale boeren en bedrijven brengt Stichting Jeelink de bewoners van Noord-Holland bij elkaar om samen de wereld mooier en gezonder te maken. De brug die we slaan tussen boeren, bedrijven en bewoners is gebouwd op de pijlers Vitaliteit, Social Care en Circulair: gezond leven, samen leven en duurzaam leven. Bewustwording van hoe het anders kan vormt de rode draad door al onze activiteiten.

Zo hebben we een eigen krant boordevol praktijkvoorbeelden, tips en weetjes. We organiseren evenementen, bijvoorbeeld ons anti-verspillingsdiner of een workshop over koken met restjes en voedsel waarvan de houdbaarheidsdatum bijna verstrijkt. En we doen nog veel meer. Samen ontdekken we hoe eenvoudig het gezonder kan. Hoe we meer kunnen met minder. Met inzet van ieders talenten. Om zo beter in harmonie te leven met de natuur, onszelf en met elkaar.

Door lid te worden helpen boeren, bedrijven en bewoners onze vrijwilligers om steeds nieuwe activiteiten te organiseren, ons verhaal te verkondigen en meer mensen te bereiken. Stapje voor stapje bouwen we een lokaal ecosysteem dat de aarde niet overvraagt. Waar een plek is voor iedereen. En dat zich laat kopiëren. Want wat we hier in Noord-Holland ontdekken, moet natuurlijk niet tot Noord-Holland beperkt blijven.

Jeelink
Jeelink

waar komt jeelink vandaan?

Monique Ravenstijn is onze founder, haar levensmissie is de wereld mooier achterlaten dan dat ze deze aantrof toen zij op 2 Oktober 1973 in Medemblik het levenslicht zag. Dit simpel weg door ons weer te laten herinneren hoe het ooit was, en dit terug te laten keren in het leven van nu. Vanuit die basisgedachte is de denkwijze van Jeelink geboren. In eerste instantie opgezet binnen de muren van haar Jumbo Monique supermarkten. In 2018 is stichting Jeelink opgericht en conformeerde vele andere ondernemers zich aan Jeelink.

De eerste groei van Jeelink bevond zich binnen de West-Friese Omringdijk. Nu zijn we ook actief in omgeving Alkmaar en groeien we organisch door. Wil je meer weten over het ontstaan van Jeelink lees dan het boek ‘Voorbij de THT’, welkom in de wereld van Jeelink. Hier neemt Monique je uitgebreid mee in de geboorte van een nieuwe wereld.

ons bestuur en haar taakverdeling

Jeelink haar bestuur bezit een mooie diversiteit aan talenten, expertise en ervaringsgebieden. Kortom een mooie mix om vanuit een ieders talent samen te werken aan een mooiere wereld waarin genieten centraal staat. Hieronder stellen wij ons voor.

Wendy Stammis

Linkingpin partners

Floris Bakker

Linkingpin circulair

Frank Karsten

Marketing & PR

Gert-Jan Dekker

Linkingpin social care / Penningmeester

Marissa de Ruiter

Linkingpin partners

Sander Tensen

Linkingpin vitaliteit

Ellen Lindenbergh

Secretaris

Monique Ravenstijn

Voorzitter

lid worden