Jeelink is de kracht van samen

Jeelink staat voor het linken van mensen, producten en de samenleving. Een ieder vanuit zijn of haar eigen talent, maar wel vanuit de kracht van samen. Zo bouwen we schouder aan schouder aan een mooiere en gezondere wereld waarbij genieten centraal staat.

Dit doen we vanuit de drie pijlers: Vitaliteit, Social Care en Circulair. Ofwel: gezond leven, samen leven en duurzaam leven. We nemen je mee in hoe je zelf je steentje kan bijdragen om de wereld mooier te maken.

Dit doen we door middel van het concept van Boeren, Burgers en Buitenlui. Ambachtslieden, boeren en zzp’ers (Boeren), wij als burgers (Burgers), en grote – veelal internationale – bedrijven, sterke merken en overige instanties (Buitenlui), willen een ander verhaal vertellen, laten zien hoe het ook anders kan door het samen aangaan van projecten en het gesprek. Hierdoor ontstaat er werkelijke participatie en komt er verandering tot stand.

Waar komt Jeelink vandaan?foto Monique

Monique Ravenstijn is oprichter van Jeelink. Als vijfde generatie binnen een grootgruttersfamilie is zij zelf sinds 1999 actief als zelfstandig ondernemer in de supermarktbranche. Zij runt twee Jumbo supermarkten: Jumbo Monique in Zwaagdijk en Heerhugowaard. Daarnaast schrijft zij boeken, blogs en artikelen. Enige jaren geleden heeft zij ontdekt waarom zij pakken koffie verkoopt, dit is namelijk haar manier om haar levensmissie te leven. Monique komt elke dag haar bed uit om de wereld een stukje mooier te maken.

Bewustwording van hoe het anders kan

Die levensmissie van Monique is haar drijfveer om vele maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. Bijna niemand komt zijn of haar bed uit met het idee: ik ga vandaag de wereld een beetje slechter maken, ik ga mensen pijn doen of ik ga willens en wetens de aarde uitputten. Maar hoe het anders kan, weten we veelal niet. Zo vast zitten wij in onze aangeleerde patronen, deze gaan vaak al generaties lang terug.

Op het moment dat je in aanraking komt met hoe het ook anders kan, ga je anders kiezen. Bij Jeelink geloven wij dat dit gebeurt als je burgers meeneemt in praktijkvoorbeelden, tips, feiten en weetjes. Anders kiezen zorgt ervoor dat er een andere vraag ontstaat en juist die roep van de burger brengt bestuurlijke organen en grote bedrijven in beweging.

Verantwoordelijkheid nemen

Wij groeien op met het idee dat wij van de wieg tot het graf verzorgd worden. En begrijp ons niet verkeerd, een goed sociaal stelsel is een pre en ook een verantwoordelijkheid die wij als burgers met elkaar moeten dragen. Maar de schaduwkant van dit systeem is dat wij afwachtend zijn geworden, dat we wijzen naar andere mensen, instanties of bedrijven. We plaatsen onze problemen buiten onszelf en denken vaak dat er geen andere mogelijkheid is. Wij als samenleving moeten stoppen met het bestrijden van symptomen en gaan werken aan échte oplossingen, dit vanuit gelijkwaardigheid, verdraagzaamheid en respect voor elkaar.

Hoe doen wij dit

Binnen Jeelink bouwen we samen. Stap voor stap komen we bij onze ultieme samenleving. Een lokaal ecosysteem dat zo te kopiëren en op te schalen is naar andere plaatsen. Een systeem waarin ondernemers vanuit bewustwording samenwerken. Waarbij het onderwijs 24/7 betrokken is, we mensen opleiden tot vakmensen, mensen met een verhaal die een kans krijgen op werkelijke participatie. Een systeem waarin we leren van elkaar en de natuur, vanuit verbinding. Verbinding met onszelf, onze medemens en de samenleving, als in het oeroude nabuurschap.

Lokale ecosystemen zorgen ervoor dat we netwerken in netwerken krijgen. Deze werken samen met overheid en onderwijs op lokaal, regionaal en nationaal niveau. Omdat elke regio andere vraagstukken heeft, elke ondernemer andere uitdagingen kent en elk mens anders is, is dit volgens Jeelink de enige weg naar een gezond economisch klimaat. Waar het goed toeven is voor Boeren, Burgers en Buitenlui.

Jeelink ontwikkelt diverse initiatieven waarbij we met partners en vrijwilligers samenwerken. Samenwerken versterkt, zonder afbreuk te doen aan je eigen kracht en waarde. Een ieder kan met zijn of haar talent een bijdrage leveren, met een gemeenschappelijk doel: de wereld mooier nalaten dan we haar hebben aangetroffen.

Wij allen zijn Jeelink en wil je meedoen, word dan lid!

Stichting Jeelink

Voorzitter: Monique Ravenstijn

Penningmeester: Sjaak Sneek

Secretaris: Frans Putters

KvK-nummer: 734 18 218

Meld je aan voor de inspiratie bron!

Voornaam
E-mailadres
 Ik ontvang de tips, waarvan ik me op ieder moment kan afmelden
 Ik heb het privacy reglement hier gelezen.