Jeelink is de kracht van samen

Jeelink staat voor het linken tussen mensen, producten en de samenleving. Een ieder vanuit zijn of haar eigen talent, maar wel vanuit de kracht van samen. Zo bouwen we schouder aan schouder aan een mooiere en gezondere wereld waarbij genieten centraal staat.

Vanuit de drie pijlers: Vitaliteit, Social Care en Circulair. Ofwel gezond leven, samen leven en duurzaam leven. Nemen we je mee in hoe je zelf je steentje kan bijdragen om de wereld mooier achter te laten dan dat we haar hebben aangetroffen.

Dit doen we door middel van Boeren, Burgers en Buitenlui. Ofwel ambachtslieden, boeren en zzp’ers, ons als medeburgers en grote, veelal internationale bedrijven, sterkt merken en overige instanties, een ander verhaal te laten vertellen, laten zien hoe het ook anders kan door het samen aangaan van projecten en het gesprek. Hierdoor ontstaat er werkelijke participatie en komt er verandering tot stand.foto Monique

Waar komt Jeelink vandaan?

Monique Ravenstijn is founder van Jeelink. Als vijfde generatie binnen een grootgruttersfamilie is zij zelf sinds 1999 actief als zelfstandig ondernemer in de supermarktbranche. Zij runt twee Jumbo supermarkten: Jumbo Monique in Zwaagdijk en Heerhugowaard. Daarnaast schrijft zij boeken, blogs en artikelen. Enige jaren terug heeft zij ontdekt waarom zij pakken koffie verkoopt, dit is namelijk haar vehikel om haar levens missie te leven. Monique komt elke dag haar bed uit om de wereld uiteindelijk mooier achter te laten dan dat ze haar heeft aangetroffen.

Bewustwording op hoe het anders kan

Dat is waar we de sleutel vinden om vele maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. Bijna niemand komt zijn of haar bed uit met het idee; ik ga vandaag de wereld een beetje slechter maken, ik ga mensen pijn doen of ik ga willend en wetens de aarde uitputten. Maar weten hoe het anders kan doen we veelal niet. Zo vast zitten wij in onze aangeleerde patronen, deze gaan vaak al generaties lang terug.

Op het moment dat je in aanraking komt met hoe het ook anders kan ga je anders kiezen. Bij Jeelink geloven wij dat dit gaat middels het meenemen van burgers in praktijkvoorbeelden, tips, feitje en weetjes. Anders kiezen geeft een andere uitkomst welke uiteindelijk een andere vraag gaat creëren en juist vanuit de roep van de burger gaat bestuurlijke organen en grote corporate bedrijven bewegen.

Verantwoording nemen

Ook is het zo dat wij opgroeien met het idee dat wij van de wieg tot ons graf verzorgd worden. En begrijp ons niet verkeerd een goed sociaal stelsel is een pre en ook een verantwoording die wij als burgers met elkaar moeten dragen. Maar de schaduw kant van dit systeem is dat wij afwachtend zijn geworden, wijzend naar andere mensen, instanties of bedrijven, plaatsen wij onze problemen buiten ons zelf. Veelal denkend dat er geen andere mogelijkheid is. Wij als samenleving mogen stoppen met het bestrijden van symptomen en gaan werken aan de oplossingen welke hieronder verborgen liggen, dit vanuit gelijkwaardigheid, verdraagzaamheid en respect.

Hoe doen wij dit

Binnen Jeelink bouwen we samen. Stap voor stap komen we bij onze ultieme samenleving. Een lokaal ecosysteem dat zo te kopiëren en op te schalen is naar andere plaatsen. Een systeem waarin ondernemers vanuit bewustwording samenwerken. Waarbij het onderwijs 24/7 betrokken is, we mensen opleiden tot vakmensen, mensen met een verhaal een kans krijgen op werkelijke participatie en we leren van elkaar en de natuur, vanuit verbinding. Verbinding met onszelf, onze medemens en de samenleving vanuit het oeroude nabuurschap.

Lokale ecosystemen zorgen ervoor dat we netwerken in netwerken krijgen. Deze werken samen met overheid en onderwijs op lokaal, regionaal en nationaal niveau. Omdat elke regio andere vraagstukken heeft, elke ondernemer andere uitdagingen en elk mens anders is, is dit volgens Jeelink de enige weg naar een gezond economisch klimaat. Waar het goed toeven is voor Boeren, Burgers en Buitenlui.

Jeelink ontwikkelt diverse initiatieven waarbij we met partners en vrijwilligers samenwerken. Samenwerken versterkt, zonder afbreuk te doen aan je eigen kracht en waarde. Een ieder kan vanuit zijn of haar talent een bijdrage leveren, met een gemeenschappelijk doel: de wereld mooier achterlaten dan dat we haar hebben aangetroffen.

Wij allen zijn Jeelink en wil je meedoen klik dan hier.

 

Stichting Jeelink

Voorzitter: Monique Ravenstijn

Penningmeester: Sjaak Sneek

Secretaris: Frans Putters

KvK-nummer: 734 18 218