omelet sushi wrapsOMELET SUSHI WRAPS

– 8 EIEREN

– 1 EL OLIJFOLIE

– 200 G DUNNE PLAKJES GEROOKTE ZALM OF KIPFILET

– 1 AVOCADO

– 1 BOSJE DILLE (VOOR DE ZALM EN ANDERS PETERSELIE VOOR BIJ DE KIPFILET)

– 10 VELLEN NORI

– 3 TL MIERIKSWORTEL

– 100 G ALFALFA

– 4 BOSUITJES

– ZOUT

– VERSGEMALEN PEPER

 

Je kunt verschillende vullingen maken voor de omelet sushi wrap.

OMELET PANNEKOEK

– Breek 8 eieren in een kom en klop los.

– Voeg zout en versgemalen peper toe.

– Verhit olie in een koekenpan.

– Bak 8 omeletten van de eieren. Bak elke omelet circa 2 minuten, totdat de bovenkant gestold is.

 

ZALM-AVOCADO WRAP

– Snijd de zalm in stukjes (de plakken zalm)

– Snijd de dille fijn en houd een beetje apart voor de salade.

– Leg 1 omelet op een snijplank. Leg daarop een vel nori met de glanzende kant op de omelet en de ruwe kant naar boven

– Nu ga je de wrap vullen. Leg de vulling in een horizontale streep op het midden van de wrap zodat er 2 zijkanten leeg blijven om te kunnen vouwen.

– Smeer een laagje mierikswortel over het midden van de omelet. Hou de zijkanten van de wrap leeg. Leg hierop 2 stukjes zalm

– Verdeel hierover wat afalfa en wat dille. Rol de wrap op.

Maak 4 zalm-avocado wraps en laat deze even rusten tot de nori zacht is.