Boeren, Burgers & Buitenlui

Doe je mee?

jeelink markt verdonk

Waarom Boeren, Burgers & Buitenlui?

De visie van Jeelink rijkt ver, haar missie mag verweven raken in onze samenleving. Maar hoe ga je het voor elkaar krijgen dat een denkrichting die zo groots en alles omvattend is als Jeelink, de bühne over te krijgen. En wel zo dat deze ook nog eens aanspreekt tot eenieder. Dan kan je niet anders dan een verdeling maken, een verdeling die zeker niet tot stand is gekomen om af te scheiden maar juist om te verbinden.

De verbinding die ontstaat door het ontmoeten van gelijkgestemde, het vanuit daar gezamenlijk optrekken naar de andere clusters. Boeren in contact met producenten welke zich bevinden binnen de Buitenlui, sterke merken in gesprek met de Burgens om vanuit het elkaar horen te komen tot werkelijke participatie. De Boeren middels diners op locatie direct hun verhaal vertellen aan de Burger.

Alle drie de clusters op zich hebben hun eigen aanpak en taal. Echter hun vraagstukken maar ook de maatschappelijke uitdagingen lopen hand in hand. Juist door schouder aan schouder op te trekken maakt dat we gaan ontdekken welke talenten en zienswijze er bij een ander verborgen liggen en zo worden er nieuwe werelden geboren, een wereld waarin jezelf zijn en genieten centraal staat.

Ga je mee de zeepkist op? Kies dan de groep waartoe jij je aangetrokken voelt

Boeren

Deze groep vertegenwoordigen de ambachtslieden, boeren en zzp’ers. Ze staan doorgaans dicht bij de Burger, vertellen hun verhaal middels bedrijfsrondleidingen, diners op locatie, lezingen en workshops. Maar buigen zich ook over vraagstukken als; bewustwording op de waarde van ons voedsel, educatie richting kinderen en hoe kan je als zzp’er duurzaam ondernemen.

Burgers

Burger zijn we allemaal, jong en oud, arm of rijk op dit gebied ontmoeten we elkaar. Samen maken we de wereld een stukje mooier. Voor onszelf, voor elkaar en vooral voor onze kinderen. Als Burger lid van Jeelink helpen we elkaar en bouwen we gezamenlijk aan een andere wereld. Dit door bijvoorbeeld onze medeburgers bewust te maken over hoe ze buiten hun aangeleerde patronen anders kunnen kiezen. De voeding voor bovenstaande halen ze onder andere uit gesprekken, ontmoetingen en bedrijfsbezoeken van zowel de Boeren als Buitenlui partners.

Buitenlui

Hier ontmoet je grote veelal internationaal opererende bedrijven, sterke merken en mooie familiebedrijven. Deze bedrijven hebben maatschappelijk ondernemen reeds verankerd binnen hun muren en zijn bereid om met de andere partners een stap verder te gaan om vanuit een circulaire gedachte maatschappelijke vraagstukken als, de krimpende arbeidsmarkt, aansluitend onderwijs op de bedrijven, laaggeletterdheid en het niet verder uitputten van onze aarde.

Ga je mee de zeepkist op? Kies dan de groep waartoe jij je aangetrokken voelt

Lid worden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.