Lente

 In Blogpost

De tijd van het ontluiken. De eerste frisse groene blaadjes aan de bomen, de geur van vers gemaaid gras. De eerste keer weer buiten eten, hoe heerlijk is dit. Het langzaamaan weer vrijer worden van het leven. De dagen die lengen, de temperatuur die stijgt en de lammetjes die dartelen in de wei…

Elk jaar weer start het leven in de natuur moeiteloos op. Het ene jaar iets later dan het andere, maar het ontluiken gebeurt elk jaar opnieuw. Wat als wij nu eens meer in dit vertrouwen durven te leven? Het verleden is er, ernaar terugblikken laat ons de geleerde lessen zien. Maar de toekomst waar we vaak zo bang voor zijn, is nog onbeschreven. Leven in het moment en houden van wie je bent, is mijns inziens de sleutel naar een betere toekomst.

Als je bedenkt dat je net als de natuur steeds weer opnieuw kunt beginnen, stel je dan eens voor: je bent in het moment en je droomkans komt langs, wat ga je dan kiezen? Zou het kunnen dat je dan wel voor je hartsverlangen durft te gaan? Vanuit vertrouwen in wie jij bent, wat je kan en weet. Dan ontluikt een leven vol liefde, vrijheid en vertrouwen in jezelf.

Het kan voor jou interessant zijn om dit eens te proberen. Ik kan je meegeven dat de hierboven beschreven levenshouding mij heel veel gebracht heeft. Niet dat ik nooit meer nare dingen meemaak, maar door zoveel mogelijk in het moment te leven heb ik de vrijheid om elke keer te kiezen voor wat op dat moment goed voelt. Zo ontvouwt zich mijn leven, net zoals de dagen die in de lente steeds langer worden.

Monique Ravenstijn

Recommended Posts