Susanna Klaver

Leessst Uitgeverij is Buitenlui partner van Jeelink

Het eerste boek dat ik schreef is uitgegeven door een grote uitgeverij. Wat zij voor mij deden kon ik ook, en beter. Ik nam mijn eigen boeken over en startte Leessst, mijn eigen uitgeverij. Mijn schrijfcarrière is ontstaan door een boek te schrijven. De uitgeverij is uit eigenwijsheid ontstaan. Ik ben schrijver, trainer, uitgever en een eigenwijze ondernemer. Stiekem vind ik dat laatste misschien nog het leukste. Op dit moment geef ik rond de 18 boeken per jaar uit.

Wat is de specialiteit van Leessst Uitgeverij?

Het uitgeven van boeken. Maar dan denk ik vooral aan de persoonlijke aandacht, de verbinding tussen auteurs, de passie voor boeken en het willen vertellen van verhalen. De boeken die we uitgeven zijn mooi, verbinden, vertellen verhalen en zijn uniek.

Hoe kijkt Leessst Uitgeverij op tegen duurzaamheid?

Duurzaamheid is belangrijk bij Leessst. Hoe kunnen we samen met de auteur de boeken maken op een zo duurzaam mogelijke manier? Wat gebeurt er met de inkt na het drukproces bijvoorbeeld en welk papier gebruiken we? We geven de wereld verhalen, maar die wereld moet wel voor ons blijven bestaan. Deze bewustwording beïnvloedt de keuzes die ik maak met de auteur. Waarom Jeelink? Wij hebben de boeken van Monique en Jeelink uitgegeven. Ik bewonder het concept Jeelink dat verbindt en zorgt voor bewustwording.