Kok Aardbeien: de lekkerste van West-Friesland

Kok Aardbeien is gecertificeerd teler. Dat betekent dat ze aan de wereldwijde richtlijnen voldoen wat betreft voedselveiligheid. Regelmatig is er controle op het  gehele teeltproces. Zo zorgen Arjen en Esmeralda samen met de natuur voor de meest smaakvolle aardbeien.

Kok Aardbeien teelt in de kas en op stellingen buiten. Arjen: ‘In de kas telen we het ras Elsanta. We planten in augustus en oogsten van september tot Kerstmis. Daarna gaan de planten in rust. Half februari start het verwarmen van de kas opnieuw. We oogsten van eind april tot eind juni. Daarna verwijderen we de planten, maken we de kas schoon en beginnen we in augustus weer van voren af aan.

​Op de stellingen buiten telen we de rassen Elsanta en Arabella. Begin maart kweken we de stekken van de Arabella-plant op in de kas.  Half april ga

an deze in grotere emmers en op de stellingen. In juni gaan daar tunnels overheen. De oogst start begin juli en gaat door totdat het vriest. De Elsanta-planten worden in etappes geplant en acht weken later geoogst gedurende vier weken.’

De aardbeien van Kok zijn onder andere te koop bij Jumbo Monique in Zwaagdijk, fruitkwekerij en zorgboerderij ’t Keetje en The Greenery.

Ontdek meer op www.kokaardbeien.nl