Samen leven, samen werken, samen leren, samen genieten, samen gezond zijn, samen inzetten op vitaliteit. Alleen met elkaar kunnen we de wereld een stukje mooier maken en vooral goed achter laten voor de volgende generaties. Een gezonde geest in een gezond lichaam geeft ons de goede richting aan.

Een kompas ontwikkelen voor vitaliteit.

Wandelcoaches Yvonne Mooij van KIJKwandelcoaching en Ingeborg Sluiters van Healthy Walk&Talk, zijn de verbindende samenwerking aangegaan. Samen op weg ontwikkelden zij een ‘Kompas voor Vitaliteit’. Vertaald in een zinnenprikkelende coachwandeling voor kleine groepen.

Coachen in de natuur is inmiddels niet meer helemaal vreemd, het wordt steeds gewoner om voor een goed gesprek de ruimte tussen de  vier muren te verlaten en samen naar buiten te gaan. De frisse buitenlucht maakt dat een mens zich vrijer voelt om persoonlijke gevoelens te delen. De verkorte route naar de kern van het probleem.

 

Niet zo lekker in je vel, last van stress en burn-out klachten, bang voor baanverlies, waar liggen mijn talenten, of nu actueel ‘hoe houd ik mij staande en blijf ik gezond in deze corona tijd?’  Wandelcoaching is in te zetten voor velerlei vraagstukken en boekt vaak de eerste wandeling al resultaat. Zowel individueel als in een kleine groep. Wandelen brengt je letterlijk in beweging en stimuleert mentale en emotionele processen, het geeft ruimte in je hoofd. Het geluk stofje endorfine komt vrij en zorgt voor dat blijmoedige gevoel.

De afgelopen jaren is er veel onderzoek naar coaching in de natuur gedaan. Inmiddels is er wetenschappelijk bewijs van de positieve werking. Dat zien we graag! Een aantal proefpersonen is gemonitord tijdens het volgen van een wandelcoachtraject. Vastgesteld werd dat er beduidend minder stress en  burn-out klachten werden ervaren. Deze personen hadden meer zelfvertrouwen, waren milder en keken positief naar de toekomst.

Juist nu in deze roerige tijd van fysieke afstand en verwijdering tussen mensen is het van allergrootst belang om elkaar te blijven vinden en gezond te blijven. Zoeken naar de balans tussen gezonde en ongezonde keuzes. Waar neem je verantwoordelijkheid voor?

Hoe blijf je bijvoorbeeld als werknemer duurzaam  inzetbaar? Wat kun je als werkgever doen om je medewerkers gezond te houden,  zorgen voor blijvende betrokkenheid bij het bedrijf en een klimaat scheppen voor hun ontwikkeling?  Alles begint bij een vitaal gevoel. Vitaliteit staat voor ‘energie om te leven’. Het betekent dat zowel lichaam, hoofd, hart als ziel op een positieve manier met elkaar in balans zijn.

‘Koers op Vitaliteit, Juist NU’ biedt zowel grote als kleine organisaties een kans om vitaliteit in teams te verhogen en werkt prima als preventie voor verzuim. Deze coachwandeling biedt tools om de denkbeeldige temperatuur op te nemen van de deelnemers. Waar schuilen de energie slurpende factoren en wat geeft vooral werkplezier.

 

flyerWat levert een paar uur met elkaar in de frisse buitenlucht op:

* inzicht in belemmerende en stimulerende factoren

* een persoonlijk Kompas voor Vitaliteit

* stimulans om op vitale koers te blijven

* een verbindende teambeleving op een mooie locatie

 

Staat uw organisatie open voor een verfrissende teamcoach-wandeling,  een Kompas voor Vitaliteit voor al uw medewerkers?

Yvonne en Ingeborg komen graag langs om de mogelijkheden voor een energieke wandeling  te bespreken.

 

U kunt contact opnemen door een email te sturen naar :

info@kijkwandelcoaching.nl        ingeborgsluiters@gmail.com

 

Koers op Vitaliteit, juist NU