kip tandoori saladeKIP TANDOORI SALADE MET YOGHURT LIMOEN DRESSING

– 200 – 250 GR (VEGA) KIP

– 2 TL TANDOORI KRUIDEN

– 2 TL OLIE

– 75 GR (VELD)SLA

–  ½ KOMKOMMER

– 8 RADIJSJES

– 1 KLEINE MANGO OF 175 GR IN BLOKJES

– HANDJE CASHEWNOTEN

– 265 GR KIKKERERWTEN UIT BLIK OF POT

 

DRESSING

– 3 TL YOGHURT

– 1 TL LIMOENSAP

– SNUFJE PEPER EN ZOUT

 

Verwarm de oven op 200 graden.

Lek de kikkererwten uit en dep droog. Doe ze in een kom met 1 eetlepel tandoori kruiden en 1 eetlepel olie. Meng door elkaar en verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster ca. 20 a 25 minuten licht krokant in de oven.

Doe de stukjes kip in een kom en voeg weer 1 eetlepel tandoori kruiden en olie toe en meng. Bak de kip in een pan. Snijd de mango in blokjes en de komkommer en radijsjes in plakjes.

Meng de ingrediënten van de dressing door elkaar.

Verdeel de sla in een kom of borden en verdeel de mango, komkommer, radijsjes, kikkererwten. Schep de kip tandoori erop en besprenkel met de limoen dressing. Garneer de kip tandoori salade met cashewnoten.