KIJKwandelcoachingHoe is KIJKwandelcoaching ontstaan?

Tijdens mijn vorige baan als HR professional groeide mijn belangstelling voor coaching. Toen ik een artikel tegen kwam over wandel coaching, ook wel coaching in de natuur, werd ik zó enthousiast dat ik in 2017 de Post HBO opleiding tot wandelcoach ben gaan volgen bij Het Coach Bureau in Bunnik. Hiermee kon ik mijn liefde voor de natuur en het coachen van mensen in hun persoonlijke- en/of professionele ontwikkeling combineren.
Uiteindelijk heb ik mijn hart gevolgd en mijn vaste baan opgezegd om mij volledig te kunnen richten op mijn onderneming KIJK Wandelcoaching: Kom In Je Kracht.

 

Hoe kijkt KIJKwandelcoaching aan tegen duurzaamheid?

Ik vind duurzaamheid heel belangrijk en ben groot voorstander van een circulaire economie.
Bijna dagelijks ben ik te vinden in de natuur, voor mijn werk of voor eigen plezier en gezondheid.
Naast dat ik mensen coach tijdens onze wandeling, draag ik met mijn onderneming graag bij aan bewustwording van onze natuurlijke omgeving en wat deze betekent voor onze gezondheid en welzijn.

 

Yvonne MooijOp welke manier voelt KIJKwandelcoaching zich verbonden met Jeelink?

De drie pijlers van Jeelink: Vitaliteit, Social Care en Circulair spreken mij erg aan.
Hele belangrijke bouwstenen voor een gezonde samenleving.
Met mijn onderneming wil ik een een bijdrage leveren aan de persoonlijke gezondheid van mijn coachees. En dan vooral gericht op Positieve Gezondheid, waarbij gezondheid meer is dan afwezigheid van ziekten.

 

Wat is de specialiteit van KIJKwandelcoaching?

Anders dan in een behandelkamer, kom je tijdens een wandeling niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk in beweging. Met voor mij als coach als bijkomend voordeel dat de natuur talloze metaforen en voorbeelden biedt die ik kan verwerken in mijn inzicht gevende vragen en adviezen. Daarbij richt ik mij op krachtbronnen en mogelijkheden die al aanwezig zijn maar die mensen uit het oog zijn verloren, omdat ze tegen een burn-out aan zitten of privéproblemen hebben. Al wandelend help ik ze om het evenwicht te hervinden, tussen werk en privé of binnen hun relatie.
Mijn lijfspreuk: “In every walk with nature one recieves more than he seekes” (John Muir).

Kijk voor meer informatie op de website van KIJKwandelcoaching.