kaas ui broodjesKAAS-UI BROODJES

– 150 GR AMANDELMEEL

– 100 GR PARMEZAANSE KAAS

– 2 GESNEDEN SJALOTJES OF 50 GR GESNEDEN UI

– 1 TL UI OF KNOFLOOKPOEDER

– 1 ½ TL BAKPOEDER

– 125 GR GERASPTE CHEDDAR

– 125 GR GERASPTE MOZZARELLA

– 2 EIEREN

– 2 EL SESAMZAADJES

– ZOUT, PEPER EN EVENTUEEL ANDERE KRUIDEN ZOALS ROZEMARIJN

 

– Mix de amandelmeel, parmezaanse kaas, gesneden sjalotten, ui of knoflookpoeder en de bakpoeder in een kom en meng dit goed door ekaar. Voeg hier nog extra kruiden aan toe zoals de rozemarijn.

– Pak een schaal en doe hier de geraspte kazen en plaats de kom voor gedurende 30 seconden in de magnetron en roer hierna nog een keer de kazen goed door. Als de kaas mix nog wat stevig is dan stop je de schaal, nogmaals voor 30 seconden in de magnetron.

– Haal de schaal uit de magnetron en voeg er de 1 geklutste ei aan toe. Meng dit goed door elkaar.

– Voeg de droge mix van het amandelmeel toe aan de gesmolten kaas. Kneed dit goed door elkaar totdat er een deegbal ontstaat.

– Snijd het deegbal in 4 gelijke stukken en daarna nogmaals door de helft zodat je 8 deegballetjes hebt.

– Maak de 8 deegballetjes rond en druk deze vervolgens aan op een bakplaat met bakpapier zodat ze iets groter en platter worden.

– Kluts het andere ei en smeer de 8 deegrondjes in met het geklutste ei en besprenkel ze met sesamzaadjes.

– Plaats de bakplaat met de kaas-ui broodjes zo’n 25 á 35 minuten op 175 graden in de oven tot ze mooi bruin zijn.