Het spel spelen!

 In Het Jeelinkspel

Duurzaam leven klinkt misschien als ver van ons bed, lijkt al snel veel geld te kosten en onmogelijk te zijn zonder dat je in je leven hele grote stappen zet.

Maar is dit werkelijk zo? Wij van Jeelink denken van niet. Heel veel doen we al, of we weten dat we het eigenlijk wel zouden moeten doen, maar wat houdt ons tegen?

Het spel spelen, is dat niet wat het leven is? Leren door te doen, en met vallen en opstaan elke keer weer een stukje verder komen. Vaak vergeten we in processen als deze te genieten, te genieten van de reis, te lachen om de blunders en trots te zijn op wie we zijn.

Vanuit deze behoefte is ons Jeelink duurzaamheidsspel voor Burgers ontstaan. Spelenderwijs ga je met de andere spelers aan tafel in gesprek over simpele vragen zoals ‘wanneer is een koe gelukkig?’ of ‘zeg eens eerlijk, breng jij altijd je batterijen naar een inzamelpunt?’

Het is geen kwestie van goed of fout. Maar door met andere mensen het gesprek te voeren zou het zomaar kunnen dat verassende inzichten zich openbaren.

De bordvorm van dit spel is er al enige maanden en de reacties die we terugkregen zijn overweldigend. En opeens dachten wij: wat nu als we een levensgroot spel maken en dit op locaties als een bibliotheek, school of supermarkt gaan gebruiken? Zo kunnen bezoekers kennismaken met wat ze zelf kunnen doen om het leven duurzamer in te richten, maar het is zeker ook in te zetten om duurzaamheid dichtbij, speels en behapbaar te maken voor iedereen.

Onze ‘Boeren’-partner Kees van de Gruiter van zeilmakerij Gruiter uit Andijk wilde hier graag een bijdrage aan leveren en geheel kosteloos voor onze stichting hebben wij nu een levensgroot spel dat wij reeds ingezet hebben bij een ontmoeting met de B1 handbalmeiden van SEW en bij de laatste ‘Boeren’-partner bijeenkomst, en waarover met de bibliotheken al voorzichtig de eerste afspraken gemaakt zijn.

Door samen te werken en door te durven geven,  groeien we met vereende kracht steeds een stukje meer toe naar een gezonde, sociale en circulaire wereld waarin genieten centraal staat.

Recommended Posts