het ontwikkelteamHoe is Het OntwikkelTeam ontstaan?

Wij kennen elkaar vanuit vrijwilligerswerk en bleken een gezamenlijke missie te hebben: persoonlijke ontwikkeling voor iedereen bereikbaar te maken. Vooral ook voor mensen voor wie het niet gewoon is om in jezelf te investeren, om welke reden dan ook. Als maatschappelijk betrokken ondernemers kiezen wij er bewust voor om een deel van onze commerciële opbrengsten te gebruiken om de financiële drempel voor anderen te verlagen of om deze terug te laten vloeien in sociale projecten. Daarnaast zetten wij ons nog regelmatig in als vrijwilliger voor diverse projecten.

 

Hoe kijkt Het OntwikkelTeam aan tegen duurzaamheid?

Duurzaamheid kun je op verschillende manieren bekijken. Zoals Jeelink het mooi omschrijft: zorgen voor jezelf, zorgen voor de natuur en zorgen voor elkaar.
Ons bedrijf draait om duurzaam gedrag en valt daarmee zowel onder de pijler Vitaliteit als Social Care.

Wij trainen en begeleiden mensen in duurzame gedragsverandering en het maken van stappen in duurzame inzetbaarheid op het gebied van studie en werk. Daarbij is het ook bijvoorbeeld belangrijk te kijken naar welke kwaliteiten je hebt en hoe je deze op een structurele manier in te zetten. Voor jezelf en in relatie met anderen. En dat is waar we mensen bij helpen.

Op het gebied van goederen proberen wij zowel zakelijk als privé duurzame, bewuste keuzes te maken. Enkele voorbeelden van gemaakte keuzes zijn het zoveel mogelijk reizen met de fiets of elektrische auto (opgeladen met groene stroom), aanschaf van tweedehands kantoorinrichting, geadopteerde planten voor op kantoor, papierloos werken en kiezen voor gezonde en lokale voeding.

Leuk weetje, Het OntwikkelTeam werkt aan de door de VN opgestelde SDG’s (Duurzame Ontwikkelingsdoelen) en staat daarom vermeld op Global Goals Alkmaar.

 

Op welke manier voelt Het OntwikkelTeam zich verbonden met Jeelink?

Jeelink gaat over verbinding in de breedste zin van het woord. Dit sluit aan bij Het OntwikkelTeam: wij faciliteren de verbinding met jezelf door middel van zelfinzicht, zelfcompassie en zelfvertrouwen (weten wat je kwaliteiten en talenten zijn zodat je die als kracht kunt inzetten). Hierdoor ontstaat er ook ruimte om met compassie om je heen te kijken. Dit vergroot de verbinding met anderen en je omgeving.

 

Wat is de specialiteit van Het OntwikkelTeam?

Wij bieden verschillende trainingen en workshops aan, waar we er graag 2 van uitlichten:
1. Wij zijn gecertificeerd trainers in Noord-Holland-Noord om The Lab of Life methodiek in verschillende vormen te verzorgen. Dit is een – wetenschappelijk bewezen – methode die je helpt vitaal en energiek te zijn en te blijven.
2. Met de CH-Q loopbaanmethode, afkomstig uit Zwitserland, leer je bewust, verantwoordelijk en duurzaam om te gaan met je competenties en kwalificaties.
In beide trainingen leer je vaardigheden die je de rest van je leven kunt inzetten in veel verschillende situaties, zowel privé als zakelijk of bijvoorbeeld tijdens studie.

Kijk voor meer informatie op de website van Het OntwikkelTeam.