Het linken van mensen, producten en de samenleving

 In Blogpost

natural natureHieronder een mooi verhaal geschreven door Susan Bakkum over het ontstaan van een nieuwe samenwerking tussen drie Jeelink Boeren. Met bijgevoegd recept om alles meteen in de praktijk te brengen.

Er waren eens drie ondernemers die elkaar ontmoeten bij een Jeelink-bijeenkomst. De ene is o.a. teler van groene asperges en heeft een landwinkel. De andere maakt zelf smaakmakers zoals mosterd en chutneys. Ze gebruikt hiervoor zoveel mogelijk lokaal geteelde producten. De derde persoon rookt diverse producten zoals vis, kip en vlees op een geheel eigenmanier.

Ze raken in gesprek en vertellen vol passie over hun eigen onderneming en producten. Naarmate het gesprek volgt komen ze erachter dat hun producten super met elkaar combineren. Zo zijn de asperge op zuur, pittig groen zoetzuur asperge en de asperge salsa ontstaan. Deze ‘smaakmakers’ zijn heerlijk te combineren met gerookte zalm, gerookte kip, gerookte runder carpaccio en andere gerookte producten. Mathieu van Rokerij Smoking maakte er verschillende recepten bij met zijn achtergrond als kok. Susan verkoopt de producten in haar winkel Bakkums Boetje, samen met de geteelde producten van haar man Niels en andere lokale ondernemers. Nathalia van Natural Nature Food ontwikkelt de producten met smaak en liefde. Een hele mooie samenwerking die elkaar verbindt en versterkt. Voor jou een genot om van te genieten!

 

Recept

receptIngrediënten voor 2 personen

Gerookte ribeye 2 x 80 gram gesneden

Cranberry dipper 1 flesje

Wittekool gesneden 120 gram

Groene asperge op zuur 12 stuks

Cherrytomaatjes

 

Bereidingswijze:

Snij de Cherry tomaatjes door de helft en leg deze op een oven schaaltje en giet er iets dipper overheen en pof ze 5 minuten in de oven op 170 graden. Snij de witte kool in reepjes en kook ze kort in water met iets zout. Giet de kool af en spoel hen koud. Maak de kool aan met de cranberry dipper. Leg de carpaccio op een snijplank met daar onder de folie en leg de kool op de carpaccio en rol deze op. Snij de rol in gelijke stukken en zet ze op bord. Leg de asperges en  de tomaatjes er omheen. Giet nog iets cranberry dipper op bord.

Eet smakelijk.

Producten zijn verkrijgbaar bij rokerij Smoking, Bakkums Boetje en Natural Natere.

Recommended Posts