havermoutbakjeHAVERMOUTBAKJE MET BANAAN

Ingrediënten:

  • 80 gr havermout
  • 10 gr zonnebloempitten
  • 200 ml amandelmelk of havermelk (ongezoet)
  • 1 banaan
  • 1 el kaneel
  • 1 el kardemompoeder
  • 1 tl kurkumakruiden
  • 1cm vers geraspte gember
  • Handje rozijnen

 

Bereiding:

  1. Kook de amandel- of havermelk in een steelpannetje en voeg de kruiden, verse gember, havermout, zonnebloempitten en rozijnen toe.
  2. Roer zo nu en dan door de havermoutpap om verbranding aan de pan te voorkomen en doe de gesneden plakjes banaan erbij. Laat het zachtjes door pruttelen.
  3. Als de banaan zacht is geworden en de havermout gaar dan kun je de pap serveren in een bakje en kun je de havermoutpap garneren met nog een beetje kaneel.

 

Vitamine B1 is onmisbaar voor de energievoorziening van het lichaam, en voor een goede werking van de hartspier en het zenuwstelsel. Vitamine B1 komt voor in brood en graanproducten, aardappelen, groente, vlees en vleeswaren, melk en melkproducten.