HAVERMOUT MET WORTEL

Bereidingstijd : 10-15 minuten

Je verwacht het misschien niet, maar geraspte wortel in havermout is echt heel lekker. Het is alsof je met worteltjestaart ontbijt en wie wil dat nou niet! Ik vind de zoete smaak van de havermout en de bite van de wortels verrassend. Havermout geeft je bovendien energie na de nacht en brengt je spijsvertering op gang. Lange dag voor de boeg? Dit ontbijt is dan een uitkomst.

INGREDIËNTEN

– 100 G HAVERMOUT

– 400 ML WATER

– SNUFJE ZOUT

– 100 ML AMANDELMELK

– 2 WORTELS

– HANDVOL ROZIJNEN

– 1 TL KANEEL

– HANDVOL WALNOTEN

– 2 EL AHORNSIROOP

 

KEUKENHULPJE

– RASP

 

BEREIDING

– Maak de wortels schoon en rasp ze grof, zet even opzij.

– Doe de havermout in een steelpan, voeg water en zout toe. Breng de

havermout al roerend aan de kook. Laat de pap 1 minuut zachtjes koken en blijf doorroeren. Voeg wat water toe als de pap te dik wordt, de textuur moet romig zijn.

– Voeg de amandelmelk, geraspte wortel, rozijnen en kaneel toe aan de havermout. Roer goed door en verhit gedurende 2 minuten.

– Haal de pan van het vuur en verdeel de pap over 2 kommen. Garneer met de walnoten en ahornsiroop.