HALLO LISA UPDATE 3

 In Jeelink Junior

Hallo! Leuk dat je (weer) leest over het productontwikkelingsproces van de NO-WAY cracker! Ik heb jullie zeker weer een nieuwtje te vertellen.

Ik begin met het minder leuke nieuws, want ook bij loopt niet alles zoals ik wil. Ik heb gesproken met de kwaliteitsafdeling en kreeg te horen dat ik helaas geen broodkruimels mag gebruiken in mijn NO-WAY cracker.

‘Waarom niet?‘ denk je misschien. Dit komt omdat de broodkruimels afkomstig zijn van allerlei verschillende broden. Hierdoor is de traceerbaarheid van de ingrediënten erg moeilijk. Als er bijvoorbeeld weer een verontreinig van sesam is, dan is het heel moeilijk tot onmogelijk om te bepalen of de NO-WAY crackers ook deze verontreinigde sesam bevat; je weet namelijk niet welke ingrediënten er precies inzitten.

Daarnaast is de verhouding kruimels altijd anders; de ene keer zit er meer pompoenpitten in, de andere keer meer broodkruimels. Het bepalen van de voedingswaarde is daarom onmogelijk omdat het altijd anders is en je niet precies weet wat de verhouding van ingrediënten is.

Maar na regen komt zonneschijn toch? JAZEKER, ik heb ook goed nieuws 😉. In plaats van dat ik nu broodkruimels ga gebruiken, gebruik oudbrood. Ik heb al testen hiermee gedaan en dat gaat erg goed! Zie ook de foto van een voorbeeld van de cracker gemaakt van oudbrood en uienpulp. Bij oudbrood weet je precies wat de voedingswaarde is en welke ingrediënten er in het brood zitten. Zo kan ik ook voor de NO-WAY cracker een voedingswaarde- en ingrediëntenlijst maken.

Geen tijd te verliezen, ik ga crackers met oudbrood maken. Tot de volgende keer!

Lisa

Recommended Posts