tortillaGEVULDE GROENTEN TORTILLA

– 200 GR GERASPTE MOZZARELLAKAAS

– 100 GR AMANDELMEEL

– 1 ½ TL ROOMBOTER

– 100 GR TAUGÉ

– 50 GR GERASPTE WORTELS

– ½ KOMKOMMER

– ½ PAPRIKA

 

– Meng de geraspte mozzarella en het amandelmeel door elkaar. Laat au-bain-marie smelten samen met de boter.

– Kneed het deeg tot een mooie deeg bol en splits in twee. Probeer zo snel mogelijk te werken aangezien het deeg makkelijker te bewerken is als het nog warm is.

– Rol het deeg uit tussen bakpapier zodat het niet kleeft. Voor de dikte van de tortilla kan 5 mm aangehouden worden.

– Als het deeg uitgerold is zet dan een kommetje op het deeg en snijd met een mes rondjes uit het deeg. Zo heb je mooie en gelijke ronde tortilla’s.

Verwarm een koekenpan zonder olie of boter toe te voegen in de pan. bak de tortilla tot ze lichtjes goudbruin zijn geworden. Je kan de tortilla het gemakkelijkst omdraaien wanneer je lichtbruine randjes begint te zien. Daarvoor kan het zijn dat de tortilla nog net iets te zacht is om te draaien.

– Vul de tortilla naar smaak! Zo kun je de tortilla’s vullen met een mix van taugé, geraspte wortels, komkommer en paprika stukjes.