Gepocheerd eiGEPOCHEERD EI MET GEROOKTE ZALM OP TOAST MET SPINAZIE

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 25ml azijn
  • 50 gr gerookte zalm
  • 2 volkoren boterhammen
  • 100 gr bladspinazie
  • 1 ½ el yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 2,5 gr dille
  • 0,5 el olijfolie
  • Peper en zout

 

Bereiding:

  1. Verwarm een grote pan met een laag water van 6 cm. Voeg de azijn en wat zout toe en breng aan de kook.
  2. Meng de yoghurt, mayonaise en dille in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper. Rooster ondertussen de twee boterhammen in het broodrooster of in een koekenpan.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de spinazie tot deze is geslonken. Verdeel de toast, spinazie, yoghurt-dillesaus en zalm over 2 borden.
  4. Zet het vuur onder het kokende water laag. Het water mag niet hard koken. Maak met een pollepel een kolk in het kokende water. Breek per keer één ei in het kolkje, in het water. Pocheer elk ei 3 minuten, schep het gepocheerde ei met een schuimspaan uit het water, laat het ei uitlekken en leg de ei op het bord samen met de toast. Herhaal met de resterende eieren

 

Vitamine D zit van nature in vette vis, zoals haring, zalm en makreel. Vlees en eieren leveren ook vitamine D, maar minder dan vette vis.