Jeelink doe dag – 25 april 2021 op Golfbaan de Vlietlanden

Wat gaan we doen?

Elke Jeelink Doe-dag staat in het teken van een speciaal thema. Deze keer is dat hart en bloedvaten. Hoewel informatie en activiteiten per thema kunnen verschillen, staan de volgende vier aspecten ALTIJD centraal tijdens de Jeelink doe dagen:

  • Bewegen
  • Lekker en gezond eten
  • Samen doen, met en voor elkaar
  • Kennis

Meer bewegen is gezond en het opdoen van nieuwe sociale contacten verrijkt onze binnenwereld. Lekker maar ook gezond eten maakt blij en dit samen met de juiste kennis helpt jou om jouw levenskwaliteit te vergroten en dus de kans op klachten te beperken. Al deze vier aspecten zijn van grote waarde voor het leven van een gezond, sociaal en vitaal leven.

Het denken in cirkels, dat is wat Jeelink doet. Eerlijk advies vanuit de medische wetenschap, het aanbieden van gezonde lunch- en ontbijtrecepten vanaf de vloer van de super, in combinatie met een brochure waarin elke maand een andere medisch specialist de theoretische achtergrond geeft bij het gekozen thema.

Vervolgens bieden we onze medeburger als follow-up een dag aan waarop zij zich kunnen laten informeren over de zienswijze vanuit de kruidenleer. Tijdens een wandeling neemt Annet van der Tweel je mee in wat direct vanuit de natuur eetbaar is, welke geneeskracht er in vele planten, bomen en wortels schuilt en brengen we zo kennis terug bij onze medemens die vroeger heel natuurlijk overging van ouder op kind. Wil je iets actiever zijn, dan is er ruimte om een balletje te gooien op de jue-de-boulesbaan, een paar holes te lopen of een golfclinic te volgen.

Zo ziet ons programma eruit:

11.30 Start met een kop koffie

11.45 Eerste deelactiviteit

12.30 Lunch: een gerecht uit de brochure word gekookt

13.00 Tweede deelactiviteit

13.45  Afsluiting met een kop koffie

 

De deelactiviteiten zijn:

-Een golfclinic

-Jeu de Boules

-Een kruidenwandeling met Annet van der Tweel

-Een vitaliteitswandeling met wandelcoaches Ingeborg Sluiters en Yvonne Mooij

-Workshop van medisch pedicure Petra Hasselt

Tijdens het opgeven wordt er gevraagd om een eerste, tweede en derde keuze te maken voor je deelactiviteiten. Op basis daarvan, delen we je in.

 

Wij vragen hiervoor een bijdrage van €22,50 per deelnemer. Het programma is geheel binnen de mogelijkheden van deze tijd opgezet. De koffie en lunch zijn na gelang to go. De deelnemende partijen werken kosteloos samen, de opbrengst van deze dag gaat naar de horeca-uitbater.

Zo zie je dat vele thema’s samen komen: bewegen, goed eten, medisch wetenschap, sociale cohesie, tegengaan verspillen van voedsel, kruidengeneeskunde en sport.

Deze Doe-Dag zit helaas helemaal vol, maar je kan je wel opgeven voor de Doe-Dag van 30 mei!