de Jeelink doe-dagen – 28 maart 2021

golf clinicWat gaan we doen?

Elke Jeelink Doe-dag staat in het teken van een speciaal thema. Hoewel informatie en activiteiten per thema kunnen verschillen, staan de volgende vier aspecten ALTIJD centraal tijdens de Jeelink doe dagen:

  • Bewegen
  • Lekker en gezond eten
  • Samen doen, met en voor elkaar
  • Kennis

Meer bewegen is gezond en het opdoen van nieuwe sociale contacten verrijkt onze binnenwereld. Lekker maar ook gezond eten maakt blij en dit samen met de juiste kennis helpt jou om jouw levenskwaliteit te vergroten en dus de kans op klachten te beperken. Al deze vier aspecten zijn van grote waarde voor het leven van een gezond, sociaal en vitaal leven.

Het denken in cirkels, dat is wat Jeelink doet. Eerlijk advies vanuit de medische wetenschap, het aanbieden van gezonde lunch- en ontbijtrecepten vanaf de vloer van de super, in combinatie met een brochure waarin elke maand een andere medisch specialist de theoretische achtergrond geeft bij het gekozen thema.

Vervolgens bieden we onze medeburger als follow-up een dag aan waarop zij zich kunnen laten informeren over de zienswijze vanuit de kruidenleer. Tijdens een wandeling neemt Annet van der Tweel je mee in wat direct vanuit de natuur eetbaar is, welke geneeskracht er in vele planten, bomen en wortels schuilt en brengen we zo kennis terug bij onze medemens die vroeger heel natuurlijk overging van ouder op kind. Wil je iets actiever zijn, dan is er ruimte om een balletje te gooien op de jue-de-boulesbaan, een paar holes te lopen of een golfclinic te volgen.

golf clinic 2Zo ziet ons programma eruit:

11.30 Start met een kop koffie

11.45 Eerste deelactiviteit

12.30 Lunch: een gerecht uit de brochure word gekookt en, waar mogelijk, gemaakt van geredde producten uit de supermarkt. Het verhaal hierachter wordt verteld tijdens de lunch.

13.00 Tweede deelactiviteit

13.45  Afsluiting met een kop koffie, terwijl Petra Hasselt medisch pedicure je meeneemt in welke ‘nevenschade’ zij ziet door het niet zorgvuldig omgaan van je lijfstijl.

 

Wij vragen hiervoor een bijdrage van €22,49 per deelnemer. Het programma is geheel binnen de mogelijkheden van deze tijd opgezet. De koffie en lunch zijn na gelang to go. De deelnemende partijen werken kosteloos samen, de opbrengst van deze dag gaat naar de horeca-uitbater.

Zo zie je dat vele thema’s samen komen: bewegen, goed eten, medisch wetenschap, sociale cohesie, tegengaan verspillen van voedsel, kruidengeneeskunde en sport.

Lijkt het je leuk om deel te nemen? Geef je dan voor 24 maart hier op!

 

Save the date voor de volgende Jeelink doe-dagen:

Thema maart: Reuma, 28 maart

Thema april: Hart en bloedvaten, 25 april

Thema mei: Darmen, 30 mei