Jeelink

nieuws

Nieuws uit de Zuiderzeeboerderijwinkel

Al kijkend door het raam zien we de varkens luid knorrend en kwispelend rennen door de stal van de Zuiderzeeboerderij in Wijdenes. Heerlijk wroeten en luieren in zaagsel en stro, met veel aandacht voor dierenwelzijn. En dat alles in een regionale korte keten. Kortom, varkensvlees met een verhaal. In 2014 startten Erik en Marleen de Rond-Schouten met hun varkensbedrijf in Wijdenes. Ook werd tegelijkertijd de eigen boerderijwinkel geopend om vlees van eigen opfok te kunnen verkopen en consumenten kennis te laten maken met het leven op de boerderij.

Duurzaam, milieuvriendelijk en zo lokaal en regionaal mogelijk boeren, dat is wat Erik en Marleen nastreven. De ondernemers werken geheel in een lokale, korte keten middels een unieke samenwerking met een zeugenhouder uit Wijdenes en een grossier uit Alkmaar. Samen verkopen ze het vlees aan slagers in met name Noord-Holland. De mest wordt lokaal afgezet naar bloemkool- en fruittelers in de regio.

Buiten grazen de koeien, geiten en scharrelen de kippen rondom de kipcaravan in de wei. De eieren worden verkocht in de boerderijwinkel. De winkel heeft zich in de jaren verder doorontwikkeld, en biedt inmiddels een breed assortiment boerderijproducten uit de regio aan. Al dan niet biologisch, met oog voor dierenwelzijn en een lokale gesloten kringloop. Zuiderzeeboerderijwinkel is dan ook trotse Jeelink partner, en producten van diverse andere Jeelink boeren en partners zijn dan ook in de winkel te vinden. ‘Waarom alleen doen als het samen kan?’ is dan ook een belangrijk motto voor Erik en Marleen. ‘Door samenwerking vergroten we onze impact en slagkracht, en kunnen we het verschil maken in de regio’ aldus beiden.

evenementen

Geen evenementen gevonden.

lid worden