Dieet CompleetHoe is Dieet Compleet, diëtistenpraktijk West-Friesland ontstaan?

Wegens veranderende situatie en onzeker toekomst perspectief bij de thuiszorgorganisatie waar wij destijds werkten, hebben wij in 2006 ons eigen plan getrokken en zijn wij als 4 collega’s voor ons zelf gestart met Dieet Compleet.
Korte lijnen, vaste gezichten en dicht bij de patiënt en verwijzer (vaak de huisarts) zijn een aantal van onze pijlers. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een praktijk met 14 locaties en 7 diëtisten en 2 dames op het secretariaat.

 

Hoe kijkt Dieet Compleet tegen duurzaamheid aan?

Wij vinden duurzaamheid een belangrijk goed. We proberen in onze dieet adviezen de mensen zo veel mogelijk te stimuleren om zelf hun eten te bereiden (geen pakjes en zakjes) met producten uit regio en seizoen.
Voor drinkvoeding proberen we waar mogelijk dit zoveel mogelijk bij de lokale apotheken te bestellen (al stellen een aantal zorgverzekeraars de eis het bij landelijke firma’s te bestellen waardoor grotere afstanden afgelegd moeten worden en het vaak ook niet mogelijk is kleinere pakketjes te bestellen).
En wat er niet meer gebruikt wordt aan sondevoeding en/of drinkvoeding of andere medische materialen verzamelen wij voor een project in Roemenië. (Volgens de Nederlandse wetgeving is vernietiging van alles wat retour gestuurd wordt verplicht).

 

Op welke manier voelt Dieet Compleet zich verbonden met Jeelink?

Samen werken aan duurzaamheid en bewustwording van de mensen spreekt ons erg aan.

 

Wat is jullie specialiteit?

Dieet Compleet is de specialist op gebied van voeding en diëten, met name op het gebied van kinderen, maag- en darmproblemen en ondervoeding/oncologie. Maar ook voor andere diëten kunnen mensen bij ons terecht. Elke diëtist werkt allround maar heeft ook een eigen specialisatie.

Kijk voor meer informatie op de website van Dieet Compleet.