Biologische schapenmelk en -ijs van de zorgboerderij

Het bedrijf achter Moois – Schapenstreek – is een gecertificeerd eko-bedrijf, wat betekent dat er op een duurzame en milieubewuste manier schapenmelk wordt geproduceerd. Geen gif, kunstmest of penicilline. Daarnaast vinden ze dat zorg voor het land en de dieren ook breder getrokken moet worden naar de omgeving en de maatschappij waar iemand zelf onderdeel van is. Dat is de reden dat Schapenstreek een zorgboerderij is geworden. Alle inkomsten van de producten worden ook weer voor deze doelen gebruikt. Zo hopen Schapenstreek en Moois hun steentje bij te kunnen dragen aan een meer leefbare wereld. Moois staat voor het product maar ook voor het verhaal erachter.

De zorgboerderij verzorgt de schapen op biologische wijze. Ze leven op onbespoten weidegrond, waarin zelfs klavertjes en andere bloemetjes groeien. Ze leven al 10 jaar antibioticavrij en krijgen heel veel liefde en aandacht!

Het product

Overheerlijk romig schapenijs met een West-Fries karakter. Op boerderij van Moois gemaakt van biologische schapenmelk met alleen natuurlijke ingrediënten. Dus zonder kunstmatige toevoegingen en geur-, kleur- en smaakstoffen. Ook conserveringsmiddelen of middelen om de smeerbaarheid te bevorderen worden niet gebruikt. Door zijn unieke samenstelling is schapenmelk geschikt voor het bereiden van ijs zonder toevoeging van room of melkpoeder, maar heeft het wel een heerlijke romige smaak!

Het ijs is verkrijgbaar in verschillende smaken. Het schapenijs is koemelkvrij, licht verteerbaar en heeft een gunstige invloed op de darmflora. Het vet van de melk is erg gemakkelijk door het lichaam te verteren.

Ook mensen met een koemelkallergie kunnen het eten. Naast alle gezonde, zelfs medicinale eigenschappen van schapenmelk, moet het gewoon lekker zijn en dat is het!