De eerste groene asperges van 2021

 In Nieuws

Eindelijk is het zover de eerste groene asperges van 2021 zijn geoogst bij Bakkums Boetje in Heerhugowaard. Het was een ongekend koud voorjaar met temperaturen vele nachten onder het vriespunt. De asperges houden van warmte en komen pas boven de grond als de temperatuur hoger is dan 10 graden veelal was dit overdag niet het geval ondanks dat de zon veel scheen bleef het koud door de wind uit het noorden. Zoals ieder jaar begonnen de kopjes begin april boven de grond te komen, daar bleef het echter bij. Vanwege de kou groeide ze niet verder en moesten we onze plannen om te beginnen met de verkoop steeds aanpassen.

Maar ons geduld wordt beloond de eerste groene asperges zijn geoogst en smaken weer heerlijk. Zeker sinds afgelopen weekend de temperatuur omhoog is gegaan groeien de asperges super. Het is nu alle zeilen bijzetten om de asperges te oogsten maar dat gaat dankzij ons gemotiveerde personeel zeker lukken. Na de oogst worden de asperges gewassen en gesorteerd op maat en kwaliteit. Door de vele regen de afgelopen dagen kan er een beetje grond aan de asperges zitten we proberen dat met sorteren zoveel mogelijk te verwijderen maar even afspoelen voor consumptie geen kwaad. Groene asperges groeien boven de grond en hebben hierdoor meer te maken met de weersinvloeden.

Naast de asperges zijn er veel andere producten in het boetje te vinden, er zijn nog geen andere groente van de buitenteelt te vinden, deze zijn immers ook allemaal later door de kou. De asperge is net als ieder jaar de eerste groente van het seizoen. Wel zijn er nieuwe Eersteling aardappelen te koop geteeld in een koude kas en geoogst met de hand, heerlijk bij de asperges.

Nieuw dit jaar is een samenwerking met een teler van witte asperges uit Etten-Leur. Onze groene asperges worden verkocht in zijn boerderijwinkel en wij verkopen zijn witte asperges, geschild in een handige verpakking, direct klaar voor gebruik. Zo kunnen Brabanders onze groene asperges leren eten en kunnen wij in Noord Holland genieten van de witte asperges. Weer een mooi samenwerking bij Bakkums Boetje dus!!

Zo blijft er bij ons altijd iets te beleven, de moeite waard dus om langs te komen om gewoon te kijken wat er allemaal voor leuks en lekkers te vinden is. Onze slogan is immers nog steeds: Bakkums Boetje, Gewoon Leuk Lekker!

Middenweg 452, Heerhugowaard

www.bakkumsboetje.nl voor openingstijden.

Recommended Posts