U weet wat u eet!

Paul Noordermeer is opgegroeid op een biologisch akkerbouwbedrijf genaamd “De Almershof”. Zijn vader schakelde jaren geleden vanuit principiële overwegingen over naar biologische akkerbouw.  Dat betekent zorgvuldig omgaan met mens en milieu door geen gebruik te maken van chemicaliën en kunstmest. Het boerenwerk vond hij altijd interessant, maar echt boer worden is niets voor hem. Door de jaren heen groeide zijn belangstelling voor biologisch voedsel en duurzaamheid binnen de hele voedselketen. Nu is het zo dat ons dagelijks voedsel vaak afkomstig is uit het buitenland en onze gewassen veelal geëxporteerd worden. Aangezien dit in geen geval bijdraagt aan een betere wereld, moet hier zo snel mogelijk verandering in komen. Met De Almershof streeft Paul ernaar een bescheiden, maar enthousiaste bijdrage te leveren.

De missie van De Almershof

Een zo gezond en duurzaam mogelijk product leveren.

Wij streven ernaar het totale proces zo duurzaam mogelijk te laten verlopen. Vanaf het moment dat een plantje of zaadje de grond ingaat, totdat het product bij jou op je bord ligt.

Dit realiseren zij aan de hand van drie kernwaarden:

  • Alle producten uit het assortiment worden lokaal geteeld. Hierdoor voorkom je dat er grote hoeveelheden CO2-uitstoot aan je product verbonden zijn. Daarnaast zijn de producten extra vers en kun je zelf achterhalen waar ze geteeld zijn. U weet wat u eet!

  • Het assortiment bestaat veelal uit seizoensgebonden producten. Deze zijn vaak een stuk gezonder dan producten die uit verre landen moeten komen. Je lichaam heeft in de winter nu eenmaal behoefte aan andere voeding dan in de zomer. Bovendien smaken ze beter en zijn ze natuurlijk veel minder schadelijk voor het milieu.

  • Almershof levert uitsluitend biologische producten. Biologische landbouw is niet schadelijk voor het milieu. Bovendien is biologisch voedsel gezonder voor de mens. Zodoende dragen zij bij aan zowel een schoon milieu als gezonde voeding.

Het product

De Almershof levert verse biologische groenten en fruit uit de regio. Een deel van de producten wordt op een biologische boerderij geteeld. Verschillende telers uit de regio vullen het assortiment aan.

Wil je meer weten? Kijk op www.almershof.nl