VERSE KRUIDEN; SMAAKVOL, VEELZIJDIG EN GEZOND

Bij Buysman Kruiden in Andijk vind je de lekkerste verse peterselie, munt, dille, basilicum, notenkruid, koriander en bieslook. Met veel plezier telen Piet, Vok, Jos, Louis, Erik, Mark, Paul en Jeroen Buijsman hun kruiden. Ze combineren ambacht met moderne techniek. Op duurzame wijze en met respect voor de natuur: chemische bestrijdingsmiddelen kom je niet tegen en het productieproces is grotendeels handmatig. Alleen voor het vullen van de potjes met aarde heeft Buysman een machine.

De familie Buysman is altijd in voor wat nieuws en bovendien een tikkie eigenwijs. Liever proberen ze zelf iets uit dan dat ze afgaan op het advies van een ander. Neem de potgrond waarin de kruiden opgroeien: na jaren mengen en uitproberen hebben ze hun eigen uitgekiende mengsel gecreëerd. Luchtig en voedzaam, waarop de kruiden het uitstekend doen. Veel lezen, nieuwe dingen uitproberen en er de hele dag mee bezig zijn, zo kom je volgens Piet Buijsman tot de beste resultaten. En natuurlijk leuk vinden wat je doet! Dat is het allerbelangrijkst.

Buijsman Kruiden Andijk 3e en 4e generatie

HET PRODUCT

Verse kruiden zijn lekker, gezond, makkelijk te onderhouden en heel veelzijdig. Bovendien zijn ze smaakvoller en geuriger dan gedroogde kruiden, die vrij snel hun aroma verliezen en vaak iets anders smaken. Omdat Buysman-kruiden de ruimte krijgen om te groeien, zijn ze een flink stuk groter dan de gemiddelde kruidenplantjes. Met de juiste verzorging heb je er heel lang plezier van.

Verzorg de kruiden met aandacht en een tikkeltje liefde. Geef je Buysman-kruiden een lichte plek maar zet ze niet in de volle zon. Vermijd water op het blad van de kruiden. Door ze dagelijks een scheutje water op het schoteltje te geven of de pot een paar een minuten in een laagje water te zetten, nemen ze voldoende vocht op en blijven de bladeren droog. Knip af wat je nodig hebt; de plantjes groeien gewoon verder!

BUYSMAN KRUIDEN

​Van mei tot ongeveer oktober kun je je pot Buysman-kruiden prima in de tuin of op het balkon neerzetten. Ze doen het goed op een beschutte plaats, zodat ze niet aan de volle zon worden blootgesteld. Geef ze voldoende water en zo nu en dan een schepje compost.

DUURZAAM GETEELD

Buysman teelt volgens meerdere vooraanstaande certificatieschema’s. On the way to Planetproof is er hier 1 van. On the way to PlanetProof boeren en tuinders werken aan schonere lucht, vruchtbare bodem, een goede waterkwaliteit en dierenwelzijn. Ze besteden aandacht aan meer natuur op het landbouwbedrijf, circulair afval verwerken en recyclen. De eisen voor PlanetProof worden ieder jaar herzien en waar mogelijk aangescherpt.

Ook houd Buysman alle innovaties op het gebied van energie, verpakkingen en afval nauwlettend in de gaten. “Wij waren eind jaren ‘90 1 van de eerste telers in Nederland die LED-belichting in deze sector toepasten” aldus Erik Buijsman. Ook zijn aardwarmte en zonnepanelen niet meer weg te denken in de bedrijfsvoering.

“Ook wij laten de wereld graag zo goed mogelijk na en het liefst nog beter voor de volgende generatie”.

Wil je meer weten? Kijk op www.buysmankruiden.nl