Hoe is jouw bedrijf ontstaan?

In een oude scheepswerf midden in de historische binnenstad van Enkhuizen is, sinds 2017, Brouwerij De Werf gevestigd. Een liefde voor speciaalbier, samenzijn met vrienden en proosten op het leven bracht vele mensen bij elkaar. Samen hebben wij gebouwd aan de brouwerij en het proeflokaal en deze gebracht tot waar hij nu staat.

Hoe kijkt jouw bedrijf aan tegen duurzaamheid?

We zijn ons bewust van de uitdagingen die we als brouwerij hebben. Bij nieuwe investeringen is duurzaamheid een thema dat wij, waar mogelijk, meenemen in onze overwegingen. Zo hebben we een stoomgenerator om energie op te wekken in de brouwerij. Volgende stappen die we willen nemen zijn o.a. de herbruikbaarheid van het koelwater en duurzame verpakkingen voor ons bier. In ons proeflokaal werken we veelal met lokale producten, zijn we alert op voedselverspilling en wordt ons bostel (een restproduct van de bierproductie) gebruikt als voer voor de runderen waar Slagerij Groot vervolgens onze burgers van maakt. Kortom, over de hele linie is duurzaamheid een thema dat steeds vaker en op steeds grotere schaal invloed heeft op onze bedrijfsvoering.

Op welke manier voelt jouw bedrijf zich verbonden met Jeelink?

Brouwerij De Werf is de enige producerende brouwerij in West Friesland en wij voelen ons thuis tussen andere producenten met een lokaal en (milieu)bewust profiel.

Wat is jullie specialiteit?

Beer, Food & Fun.