nieuws

Boekentip van de Westfriese Bibliotheken

Heb jij een boek dat met je meegroeit? Een boek dat je om de paar jaar weer eens uit de kast trekt? Om je weer even kind te voelen, of omdat het verhaal je nog steeds niet loslaat? Een mooi voorbeeld van een boek dat je hele leven met je mee kan groeien is

De Kleine Prins

. Als klein kind geniet je van het fantasierijke, sprookjesachtige verhaal met prachtige tekeningen. Als tiener is het een lekker dun boekie voor de Franse lijst, met ook nog eens veel plaatjes! Als veertiger begin je de diepere laag van het verhaal te zien, maar je moet nog wel op de betekenis kauwen. Als tachtiger lees je de levenslessen tussen de regels door met een grote glimlach op je gezicht: had je dit eerder zo begrepen…

Bij De Kleine Prins denk je waarschijnlijk meteen aan de prachtig geïllustreerde uitgave, maar het verhaal is al in vele vormen gegroeid: van ballonstrip tot managementboek en van luisterboek tot film.

Groei is een veelvoorkomend thema in boeken. Zo beschrijft Merlijn Kamerling (de zoon van, ja) in Nu ik je zie hoe hij van een verloren puber uitgroeide tot een sterke persoonlijkheid. En het hilarische en tegelijkertijd schokkende verhaal van Tim Kamps die opgroeide in De verschrikkelijke jaren tachtig.

Splinter Chabot schrijft in Confettiregen over hoe hij de ruimte kreeg om uit te groeien tot wie hij is. En Pete Wu groeide op als Chinese Nederlander: De Bananengeneratie. Er zijn zelfhulpboeken over persoonlijke groei: levenslessen, jezelf ontwikkelen. Of over groeien en bloeien: tips voor de tuin. En natuurlijk Oei, ik groei voor alle aankomende ouders. Kom snuffelen in de bibliotheek voor deze en heel veel andere titels.

evenementen

Geen evenementen gevonden.

lid worden