Kinderopvang Berend Botje – nieuwe partner van Jeelink

Berend Botje is een van de grotere aanbieders van professionele kinderopvang in Noord-Holland. Met liefde en aandacht zorgen wij voor de best mogelijke kinderopvang (kinderdagverblijf, peuteropvang, buitenschoolse opvang en gastouderopvang). Dit bieden we aan meer dan 3.500 kinderen met een team van 400 medewerkers verdeeld over ruim 50 locaties en meer dan 300 gastouders.

Bij Berend Botje is kinderopvang iets anders dan ‘even oppassen’. De zorg, opvoeding en ontwikkeling van kinderen nemen wij heel serieus. Onze lieve, goedopgeleide en enthousiaste medewerkers en gastouders houden rekening met ieder kind en zorgen voor persoonlijke aandacht. Bij Berend Botje zorgen we ervoor dat ieder kind zich veilig en geborgen voelt. Want dán gaat een kind de wereld ontdekken. Op de opvanglocaties zijn knusse en uitdagende speelhoeken en buitenruimtes waar veel valt te leren en ontdekken.

Samen ontdekken
Berend Botje laat zich inspireren door de pedagogische stroming Reggio Emilia. Er wordt gekeken en geluisterd naar wat de kinderen zelf bezighoudt en daar worden de activiteiten op afgestemd. Om dit te kunnen doen, is het belangrijk om écht contact met en oog voor de kinderen te hebben. Kinderen zijn nieuwsgierig en willen onderzoeken, ontdekken en leren. Dat stimuleren de pedagogisch medewerkers, samen met de andere kinderen op de groep. Want kinderen leren het meeste van elkaar!

Aandacht voor ontwikkeling
Er is niet alleen aandacht voor de ontwikkeling van kinderen, ook de medewerkers ontwikkelen zich continu. Berend Botje heeft een groot cursusaanbod voor de medewerkers via de eigen Berend Botje Academie, zodat zij blijven leren en zich laten inspireren. Wij vinden het belangrijk dat ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans krijgen om deel te nemen aan het arbeidsproces. Zo hebben wij samen met WerkSaam West-Friesland een succesvol scholingstraject ontwikkeld waarmee we mensen uit een uitkeringssituatie naar betaald werk bij Berend Botje begeleiden.

Berend BotjeVoeding en bewegen
Wij vinden het belangrijk dat kinderen zorg dragen voor hun omgeving en zo gezond mogelijk leven. Daarom eten wij gezond en bewegen we veel met de kinderen. Kilo’s vers fruit en groenten worden wekelijks bij onze locaties afgeleverd. De kinderen smullen ervan! In veel van onze buitenruimten hebben we een moestuintje zodat de kinderen leren waar onze voeding vandaan komt.

Duurzaamheid
Momenteel werken we aan het verduurzamen van onze panden. Dit doen we onder andere door het gebruik van LED-verlichting, extra isolatie en het installeren van zonnepanelen. Onze nieuw te bouwen panden worden (vrijwel) geheel energieneutraal opgeleverd. We werken veel met recyclemateriaal om te knutselen zodat bijvoorbeeld verpakkingsmaterialen een 2e leven krijgen.

Samen kom je verder
Net als Jeelink geloven wij in de kracht van samenwerken en zorg voor je omgeving. Wij zijn dan ook trotse partner van Jeelink!  Wij geloven dat wij samen met de andere partners van Jeelink het verschil kunnen maken. Want samen kom je verder!

Kijk voor meer informatie op www.berendbotje.nl