Bananen, wat kun je hier allemaal mee?

 In Nieuws

Met bananen kun je in de keuken veel meer dan de meeste mensen weten. Je kunt ze onder andere gebruiken bij de bereiding van smoothies, soepen, warme sauzen, brood en pannenkoeken. Dat geldt ook voor bananen met een verkleuring, zegt Ted Commandeur. Gooi deze bananen dus niet weg, maar vries ze in, en gebruik ze later voor culinaire doeleinden. Ze zorgen voor binding, extra smaak en body.

Extra bindmiddel

Te beginnen bij de smoothie. Het toevoegen van banaan – bij voorkeur uit de mixer –  zorgt ervoor dat er van schifting geen sprake is. Er ontstaat een mooie, gelijkmatige, ietwat vettige substantie. De banaan dient als extra bindmiddel en zorgt voor extra smaak.

Sauzen

Ook in sauzen en soepen zorgen bananen voor natuurlijke binding. Dit betekent dat je geen kunstmatige bindmiddelen hoeft toe te voegen. Dit komt de volheid, de consistentie en de smaak ten goede.

De aanbevolen hoeveelheid is drie bananen toevoegen aan twee liter smoothie, saus of soep.

Sporters

Ook een toenemende aantal sporters loopt weg met de banaan. In de meeste gevallen letterlijk. Bananen bevatten proteïnen en daar kunnen sporters baat bij hebben. Om die reden consumeren hardlopers bananenbrood, brood waarin bananen zijn verwerkt. Recepturen te over op internet.

Pannenkoeken

Je kunt bananen ook in pannenkoeken verwerken. Pureer ei met banaan, gebruik dat in de plaats van bloem. Het product dat je dan krijgt is bijna puur natuur.

Met het verwerken van bananen doe je tevens iets aan het tegen gaan van verspilling. In dit geval verspilling van bananen met een kleurtje. Gewoon invriezen en gebruiken wanneer je ze nodig hebt.

Veel kookplezier, Ted Commandeur

Recommended Posts