Gewoon, leuk en lekker

Bakkums Boetje is in 2014 gestart met de verkoop van groene asperges uit Noord Holland! In onze winkel in Heerhugowaard  verkopen we groene asperges en andere producten uit de streek. U vindt in het boetje naast groene asperges o.a. aardappelen, aardbeien, andijvie, kool, wortelen, uien, eieren, groene asperges, sla, paksoi, pompoen, tulpen, pioenrozen en leuke streek-presentjes. De beschikbaarheid van de producten is afhankelijk van de tijd in het seizoen (asperges van +/- april t/m eind juni).

Vers van het land

We telen al sinds lange tijd diverse koolsoorten zoals: rode-, witte- en spitskool.
De kolen worden direct van het land verkocht of opgeslagen in koelcellen om op het meest geschikte moment te verkopen. Ook telen we diverse aardappelrassen voor pootgoed en consumptie, waaronder het ‘oude’, maar daarom niet minder lekkere ras ‘Eerstelingen’ (ook wel Langedijker muizen genoemd). Daarnaast het ras ‘Frieslander’, en voor de verre export de rassen ‘Spunta’ en ‘Desiree’. Voor de benodigde vruchtwisseling telen we ook ‘Luzerne’, bestemd voor veevoer. Dit gewas zorgt ervoor dat het land een jaar rust krijgt. Om ons bedrijf te verbreden telen we ook groene asperges.

De teelt van onze producten vindt plaats op gronden in Heerhugowaard en omstreken, dus zijn het echte streekproducten. We merken dat de consument behoefte heeft aan eerlijke en verse producten uit eigen streek. Met ‘Bakkums Boetje’ dragen wij ons steentje bij.

Wil je meer weten? Kijk op www.bakkumsboetje.nl