Groot denken en gewoon doen

Met vallen en opstaan leeft Monique haar levensmissie, om zo de wereld mooier na te laten dan dat zij haar heeft aangetroffen. De wereld van nu vraagt om een andere aanpak als we een gezonde toekomst tegemoet willen gaan. Groot denken en gewoon doen. Dat is Monique in een paar steekwoorden.

De lezingen van Monique zijn interactief en non conventioneel, en de veranderingen die zij voorstaat zijn vooral makkelijk door te voeren in je dagelijks leven, of je onderneming. Vanuit haar persoonlijke ervaring neemt ze je mee in hoe zij burgers bewust maakt van hun aangeleerde patronen en ze leert hoe ze anders kunnen kiezen op zowel sociaal, vitaal als circulair gebied.

Ben je geïnteresseerd in deze lezing, klik dan hier voor meer informatie.

Monique Ravenstijn

De geneeskracht van de natuur

Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar de geneeskracht van kruiden en wil je de kleine kwalen van jou en je gezinsleden op een natuurlijke manier aanpakken, dan is dit de cursus voor jou! In je naaste omgeving, bijvoorbeeld de tuin, in het park of bos groeien de meest geneeskrachtige planten. De mens is vergeten dat we vroeger, voor onze gezondheid, afhankelijk waren van de natuur. De apotheek groeide om ons heen!

Hoe leuk is het om zelf je crème/zalf, tinctuur, kruidenolie, kompres, capsules, hoestdrank en nog veel meer te maken met de kruiden die je dagelijks om je heen ziet.

Ben je geïnteresseerd in deze cursus, klik dan hier voor meer informatie.

cursus Annet

Sorry………….ik ben mijn bril vergeten……………… Nummer 1 van de smoezen.

1 op de 6 Westfriezen is laaggeletterd en zullen deze smoes gebruiken om niet te hoeven lezen/schrijven op het moment dat het van ze gevraagd wordt.

En meer dan 50% van die mensen hebben betaald werk.

De bibliotheken hebben als missie om laaggeletterdheid te bestrijden.

Hoe meer mensen weten wat laaggeletterdheid is, wat het betekent, hoe je het herkent en hoe je kan helpen, des te groter de kans dat we samen dat percentage omlaag krijgen en dat het welzijn en functioneren van deze mensen veel beter wordt. Daarom benaderen we ook jullie organisatie.

Mag ik hier eens over komen vertellen bij een van jullie bijeenkomsten? Klik dan hier voor meer informatie. 

Rondleiding door de micro koffiebranderij in Hoorn

Zwarte Roes biedt in kleine groepjes rondleidingen aan in de micro koffiebranderij. We nemen een kijkje bij groene (ongebrande) koffie uit diverse landen, laten zien hoe een koffiebrander eruit ziet en hoe deze werkt, laten je kauwen (indien gewenst) op een gebrande koffieboon voor het proeven van de smaken vóór het zetten en gaan daarna door op de espressomachine. Indien mogelijk met de coronamaatregelen is er ruimte voor enkele vrijwilligers om een kopje koffie te zetten met de professionele espressomachine en iedereen krijgt een kopje koffie naar keuze. Indien gewenst kan je een zakje meenemen voor thuis.

zwarte roes foto