5 vragen aan Buitenlui partner Berend Botje

 In Blogpost

Wat doet Berend Botje?
Berend Botje is vanuit bevlogenheid gestart, met het idee dat goede kinderopvang voor iedereen bereikbaar moest zijn, ook in de kleine kernen. Nog steeds heeft Berend Botje een groot gevoel voor maatschappelijke verantwoordelijkheid en bieden we nu nog steeds kinderopvang in grote maar ook in kleine kernen aan. Van de ruim 50 locaties van Berend Botje hebben er vele een maatschappelijke meerwaarde, in allerlei vormen. Soms geeft het bestaansrecht aan de school, zoals in  Den Ilp.

Waarom partner van Jeelink?

Wij vinden het belangrijk om met lokale ondernemers samen te werken en samen te bouwen aan een duurzame toekomst.

Waarvan is volgens Berend Botje de houdbaarheid datum verstreken?

Wegwerpartikelen, en dan met name de plastic wegwerpartikelen, daar moet met de nu steeds groter gegroeide plastic soep toch wel een einde aan komen. Het materiaal waarmee de kinderen bij Berend Botje knutselen en spelen is vaak materiaal dat al eerder gebruikt is. Denk aan stalen van vloerbedekking of gordijnen. De kinderen geven het zo een tweede leven en maken er de prachtigste dingen van!

Hoe ziet een mooiere wereld er volgens Berend Botje eruit?

Een mooiere wereld bestaat voor ons uit dat iedereen voor en met elkaar samenleeft, en elkaar helpt. Samen is het sleutelwoord. Leer elkaar kennen want samen zijn leidt tot begrip en verbroedering.

Kinderen zijn de architect van de toekomst omdat?

We nu al weten dat de eerste jonge jaren van kinderen belangrijk zijn. In die eerste jonge jaren leggen ze de basis voor uiteindelijke vorming en functioneren in de maatschappij. Dus de jaren in de kinderopvang tellen heel hard mee! Daarom proberen wij kinderen van jongs af aan te leren hoe je met je omgeving omgaat en begrip voor elkaar te krijgen. Zo helpen we hen architect te zijn van hun eigen toekomst!

Recommended Posts